Socrii primarului Cătălin Cherecheș, primarul din Satu Mare, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Mama soției sale a fost prinsă în flagrant în timp ce voia să dea 50.000 de euro mită. Banii urmau să ajungă la judecătoarea de la Curtea de Apel Cluj, care va da sentința definitivă în dosarul de corupție al edilului. 

Socrii primarului Cătălin Cherecheș, arestați preventiv pentru 30 zile

Soții Claudia și Dorin Petru Gliga, socrii lui Cătălin Cherecheș, primarul din Satu Mare, ajung în spatele gratiilor. Cei doi au fost reținuți miercuri, după ce mama soției edilului a fost prinsă în flagrant în timp ce dădea mită.

50.000 de euro avea la ea, bani pe care urma să-i dea mamei judecătoarei de la Curta de Apel care va da sentința definitivă în cazul dosarului de corupție al primarului.

DNA a prins-o în flagrant, iar apoi a reținut-o și dus-o la audieri. A urmat apoi soțul ei, Dorin Petru Glica, care se pare că i-a fost complice.

Amintim că edilul Cătălin Cherecheș a fost condamnat în luna februarie a anului 2022 în primă instanță la 5 ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată.

Decizia finală urmează să fie luată în ultima săptămână a lunii noiembrie de Curtea de Apel Cluj.

Cherecheș spune că nu știe nimic despre mită și aruncă toată vina pe socrii și soție

Contactat de România TV, Cătălin Cherecheș a făcut declarații șocante despre soacra sa.

Mai exact, edilul susține că nu este apropiat de ea sau de socrul său. De asemenea, se dezice de faptele lor și a transmis că speră ca justiția să-și facă treaba în cazul lor și să-i pedepsească.

Mai mult, el spune că nu are nicio legătură cu încercarea Claudiei Gliga de a o mitui pe judecătoarea de la Curtea de Apel. În total, aceasta urma să primească printr-un intermediar, mama sa, 100.00 de euro. Cei 50.000 de euro pe care îi avea supra sa soacra lui Cherecheș erau doar prima tranșă.