Reclamă
Reclamă

Un analist politic dă peste cap tot ce știm despre accidentul aviatic în urma căruia Evgheni Prigojin și-a pierdut viața. Bărbatul susține că liderul Wagner este viu și va reveni curând să se răzbune pe Vladimir Putin.

„Prigojin este viu și caută răzbunare”

Anunțul care dă peste cap tot ce știm până în acest moment vine din partea lui Valey Solovei, doctor în politică. Acesta susține că accidentul aerian în care au fost implicate 10 persoane, printre care și Evgheni Prigojin, a fost o tentativă de asasinat plănuită de Kremlin. Mai exact de Vladimir Putin, care s-a simțit trădat de liderul Wagner.

Doar că Prigojin ar fi aflat despre planurile președintelui Federatiei Ruse și ar fi avut timp să fugă într-o altă țară. La bordul avionului său, care s-a prăbușit în urmă cu o săptămână, ar fi fost o sosie a sa, care într-adevăr a decedat.

Ba mai mult decât atât, liderul Wagner și-ar pregăti și răzbunarea.

Reclamă

Declarațiile lui Solovei par greu de crezut, mai ales că anchetatorii ruși au confirmat duminică că unul cadavrele descoperite după prăbușire este într-adevăr al lui Prigojin. Analistul politic susține însă că totul nu ar fi decât o minciună, menită să mențină spiritele în pace la Moscova.

Posibilitatea unei răzbunări a lui Evgheni Prigojin, fie el mort sau nu, pare că-l înspăimântă pe Vladimir Puțin. Liderul de la Kremlin nu a participat la funeraliile “bucătarului” său, care au avut loc în mare secret.

Gruparea Wagner ar vrea să-l răzbune pe Prigojin

În spațiul public, deja au apărut mai mulți foști luptători Wagner care îndeamnă la o nouă insurecție. Amintim că Prigojin a devenit dușmanul lui Putin după revolta sa organizată în urmă cu două luni față de conducerea armatei ruse.

Ulterior, liderul Wagner și solarii săi au fost trimiși în exil în Belarus, unde li s-a promis protecție din partea președintelui Alexandr Lukașenko. Nu este clar cu ce scop a revenit Prigojin în Rusia în momentul în care averonava sa s-a prăbușit.

Reclamă
Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro