Polițiștii din sate se confruntă cu o problemă serioasă în identificarea șoferilor băuți, deoarece nu au aparate alcooltest.

Din acest motiv, ei trebuie să se bazeze pe miros pentru a-i depista pe cei care conduc sub influența alcoolului, iar apoi să îi conducă la cea mai apropiată secție de poliție din oraș pentru a li se efectua un test oficial.

De asemenea, polițiștii par să nu aibă suficiente aparate pentru a efectua testele de alcool în mod eficient. Această problemă este evidențiată într-un caz în care polițiștii din Secția 5 Poliție Rurală au fost trimiși să intervină în cazul unui șofer care conducea într-un mod nesigur.

Polițiștii nu au aparate alcooltest

Aceștia l-au testat pe individ după miros și au constatat că acesta era beat. Cu toate acestea, polițiștii nu au putut întocmi un dosar împotriva șoferului pe loc, deoarece nu aveau un aparat Drager. Astfel, au fost nevoiți să îl transporte în municipiul Iași pentru a-i fi efectuată testarea oficială, conform informațiilor din rechizitoriul de trimitere în judecată a individului.

Ulterior, șoferul beat a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare. Totuși, este important de menționat că sentința poate fi contestată prin apel.

Șocant! Polițiștii de la sate nu au aparate alcooltest pentru a-i prinde pe șoferii băuți. Oamenii legii sunt nevoiți să miroasă conducătorii auto

Este nevoie de resurse financiare

Cazul acesta ridică o întrebare importantă cu privire la capacitatea poliției din sate de a face față situațiilor în care șoferii conduc sub influența alcoolului. Fiind lipsiți de aparate alcooltest, polițiștii sunt nevoiți să se bazeze pe alte metode, cum ar fi identificarea prin miros, ceea ce poate fi mai puțin precis și mai dificil.

În plus, faptul că trebuie să transporte șoferii la oraș pentru testarea oficială poate crea inconveniențe și întârzieri în procesul de aplicare a legii.

Guvernul trebuie să aloce resurse pentru ca oamenii legii să fie echipați corespunzător pentru a-i depista și a-i sancționa pe șoferii băuți. Aparatura adecvată ar permite testarea rapidă și eficientă a șoferilor, asigurând siguranța în trafic și prevenind accidentele cauzate de conducerea sub influența alcoolului.