Vicepremierul Raluca Turcan a vorbit despre o problemă actuală găsită în teren, care ridică mari semne de întrebare. Ministerul Dezvoltării a efectuat ample verificări la proiectele depuse pe PNDL şi astfel s-au găsit 53 de milioane de lei care nu erau folosiţi pentru nicio lucrare.

„Nu am pus deloc gând rău PNDL-ului. Rămâne un program de finanţare al proiectelor de dezvoltare locală. Problema este că dorim ca fiecare leu care se cheltuieşte să se regăsească într-un proiect concret. De aceea, ministrul Dezvoltării Regionale, în momentul în care a primit foarte multe facturi la plată a dorit să se asigure că aceste facturi aveau în spate lucrări realizate. La începutul lui ianuarie a efectuat prin echipele de control analize la firul ierbii, în teritoriu, şi a găsit foarte multe solicitări de facturare care nu aveau acoperire în lucrări. Este o analiză generală”, a spus Turcan, la TVR.

Dintr-un total de 900 de milioane de lei, potrivit mediafax, 53 de milioane au fost ceruţi de administraţii pentru lucrări inexistente.

„Cert este că în momentul de faţă ar fi trebuit să plătim minim 53 de milioane de lei, care nu aveau în spate lucrări efectuate. PNDL a fost suspicionat foarte mult timp ca fiind punguliţa pentru clientela de partid. Mulţi au zis că ar trebui desfiinţat. Au fost cam 1554 de solicitări din acestea verificate pentru care a trebuit să se plătească 900 milioane de lei. Din aceşti bani care vor fi plătiţi autorităţilor locale 53 de milioane nu aveau acoperire. Au găsit lucrări neefectuate. Existau şi deficienţe în execuţia unor lucrări şi lipsa unor autorizaţii sau de echipament. Eu cred că au de temut cei care îşi planificau să ceară nişte bani de la stat care nu se cuveneau”, a completat Turcan.