Vezi cum arată băiatul care suferă de acest sindrom!

Un tânăr în vârstă de 17 ani, din India a fost diagnosticat cu hipertricoză, cunoscută și sub numele de „sindromul vârcolacului”, la vârsta de șase ani. Întregul său corp este complet acoperit de păr.

Un adolescent indian care trăiește cu o afecțiune rară numită „sindromul vârcolacului” a declarat că colegii săi de clasă se tem că îi va mușca.

Băiatul de 17 ani  a fost diagnosticat cu hipertricoză la vârsta de șase ani. Hipertricoza se caracterizează printr-o cantitate anormală de păr crescut pe tot corpul.Afecțiunea este atât de rară, încât se crede că doar 50 de persoane au avut-o din Evul Mediu încoace.

Sursa: Social media

Întregul corp al adolescentului este complet acoperit de păr. Colegii săi de clasă îi spun „băiatul maimuță” și spun că se tem că îi va mușca.

„Provin dintr-o familie normală, tatăl meu este fermier, iar în prezent sunt elev în ultimul an de liceu și studiez în clasa a 12-a. Sunt o persoană care a fost crescută de o familie normală. În același timp, îl ajut pe tatăl meu în munca sa agricolă”, a declarat băiatul.

El a mai spus: „Am avut părul acesta toată viața, părinții mei spun că doctorul m-a ras la naștere, dar nu am observat cu adevărat că ceva era diferit la mine până când nu am împlinit șase sau șapte ani. Atunci am observat pentru prima dată că părul îmi creștea pe tot corpul, așa cum nu cunoșteam pe nimeni altcineva”.

El a continuat: „De atunci am aflat că acest lucru se datorează faptului că am o afecțiune numită hipertricoză. Este rară și, din câte știu, doar cincizeci de persoane din lume au fost afectate de acest lucru. Nu există antecedente de afecțiuni legate de creșterea părului în familia mea, eu sunt singurul care are această boală.”

Tânărul nu s-a necăjit din cauza afecțiunii sale, însă părinții săi își fac multe griji pentru el

Acesta a declarat: „Copiii mici obișnuiau să se sperie văzându-mă, iar când eram copil nu știam de ce. Pe măsură ce am crescut mi-am dat seama că tot corpul meu avea păr și că nu era ca toți ceilalți. Copiii se temeau că mă voi întoarce să îi mușc ca un animal”.

Nu există niciun leac pentru afecțiunea lui Lalit

„Îl tund dacă simt că devine prea lung. Este ca părul de pe cap, va continua să crească, nu am altă modalitate de a-l controla”, a declarat adolescentul.

El a mai spus: „Sunt diferit de oamenii obișnuiți într-un mod bun, sunt unic. Am ajuns să învăț multe lucruri în timpul călătoriei mele, cel mai important este că am învățat că sunt unul la un milion, că nu ar trebui să renunț niciodată și că trebuie să trăiesc viața la maxim, vreau să merg mereu înainte și să fiu fericit. Sunt diferif, dar de cele mai multe ori diferențele noastre sunt cele mai mari atuuri ale noastre și sunt mândru să fiu eu.”

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.