Silvia Murgescu, o alpinistă experimentată în vârstă de 38 de ani, a murit pe 13 ianuarie, în Munții Bucegi, chiar de ziua ei. Trupul ei neînsuflețit nu a putut fi recuperat de salvatori nici acum.

Salvatorii care au intervenit în cursul zilei de sâmbătă pentru a o recupera din locul unde a căzut și a murit au folosit un elicopter pentru a o găsi, dar operațiunea a fost sistată din cauza vântului puternic.

Ce s-a întâmplat, de fapt, cu trupul neînsuflețit al alpinistei moarte în Bucegi

Astăzi,  vântul sufla cu putere pe crestele munților. În Masivul Bucegi, vântul are la rafală viteze de peste 100 de km/h. Vremea nevastă a făcut intervenția salvamoniștilor imposibilă.

Trupul alpinistei care și-a găsit sfârșitul în Bucegi este și acum în locul unde s-a prăbușit. Cel mai probabil, căutările se vor relua atunci când condițiile meteologice se vor îmbunătăți.

„Din informațiile pe care le-am aflat, s-a încercat într-o primă fază recuperarea cu elicopterul, însă aceasta a eșuat. Urmează ca în zilele următoare să se încerce din nou acest lucru”, a transmis corespondentul Ovidiu Stan citat de antena 3. 

Șocant! Ce s-a întâmplat, de fapt, cu trupul neînsuflețit al alpinistei moarte în Bucegi
Facebook

Alpinista de 38 de ani a murit de ziua ei

Alpinista de 38 de ani a murit, în urmă cu două zile, în Munții Bucegi, iar trupul ei nu a fost încă recuperat. Tragicul accident s-a produs pe Albișoara Gemenelor în timpul parcurgerii unui traseu prin care și-a propus să marcheze aniversarea ei și a surorii sale gemene.

Era a doua oară în cinci zile când mergea pe Albișoara Gemenelor, după ce urcase acolo și pe 7 ianuarie.

„Planul era să urc Albișoara Crucii 2A pentru că găsisem un articol în blogul meu și am salvat toate info în iPhone ca să mă informez, dacă nu găsesc continuarea.

Dar am nimerit în Albișoara Gemenilor 2A. Și am continuat așa! Am ales să urc pe porțiunea cu gheață și puțină zăpadă, evitând porțiune cu mai multă zăpadă. Îmi place așa, deși teoretic e riscant”, a scris Silvia pe blogul ei.

În aceeași zi, pe Facebook, fata a mai postat un mesaj, în care anunța o nouă urcare pe același traseu: „Ce experiență solo. Vreau să mă mai duc să mai încerc o dată, căci condițiile mi s-au părut f f bune și faine. Poate solo, sau poate se oferă cineva să vine cu mine….”.