Când sunt mici, mulți copii spun că vor să se facă actori, fiindcă așa vor avea mulți bani. Ei bine, în România, lucrurile nu sunt chiar atât de roz. Marea actriță Carmen Tănase a dezvăluit câți bani câștigă un actor. 

Marea actriță Carmen Tănase a dezvăluit ce salariu primește după o carieră de 40 de ani. Suma este pur și simplu șocantă. Carmen Tănase susține că un actor nu se poate descurca doar cu banii pe care îi primește de la stat.  

Carmen Tănase spune că un actor cu experiența ei, de exemplu, primește un salariu decent de la stat. Din nefericire, pentru actorii debutanți suma este extrem de mică. 

Ce salariu are Carmen Tănase

„Dacă lucrezi doar la stat este complicat, cei care sunt angajați trăiesc doar din salariul pe care-l dă statul. Un salariu care este mai ok acum la categoria mea, dar la categoriile mici este rău. La categoria mea, salariul este cam de 1.200 de euro pe lună. Lumea o să-mi sară în cap și o să spună că e ok, dar nu se poate trăi doar cu pâine și ceai”, a declarat Carmen Tănase, pentru Fanatik.ro.

Aceasta spune că actorii trebuie să investească în cărți, haine, produse de îngrijire etc. Acest salariu este foarte mic pentru nevoile pe care le are un om, acum. Mai mult, înainte de izbucnirea pandemiei de coronavirus, Carmen Tănase primea un salariu de 400 de euro. 

Șocant! Carmen Tănase a dezvăluit ce salariu primește de la stat: Cultura este pe ultimul loc în România
colaj substantial

Cultura este pe ultimul plan în România

Marea actriță vorbește și de tinerii care trăiesc numai din salariul de la stat. Pe lângă faptul că primesc foarte puțini bani, aceștia au și o chirie de plătit, fiindcă „nu toți au case și părinți bogați”. De asemenea, tinerii au nevoie de haine. Dacă nu mai câștigă bani și din altceva, și fac doar actorie, este cumplit, spune Tănase. 

Carmen Tănase mai spune că momentele în care statul român și-a îndreptat atenția spre cultură sau educație sunt foarte rare. Măririle de salariu care au avut loc s-au întâmplat din inițiativa unui om care a copilărit în teatru și știe despre ce este vorba. Din păcate, acest lucru s-a întâmplat de 2 ori în 32 de ani. În opinia lui Carmen Tănase, cultura este pe ultimul plan la noi în țară.

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.