Un grup mare de oameni a participat duminică la un protest susşinut în Piaţa Universităţii. În frunte cu Alexandru Cumpănaşu, familiile Luizei Melencu şi ale Alexandrei Măceşanu au protestat împotriva anchetatorilor care se ocupă de cazul Caracal. Alături de aceştia s-au aflat şi alţi oameni care înţeleg cu adevărat cât de gravă este povestea celor două fete răpite, violate şi posibil ucise de Gheorghe Dincă.

Monstrul din Caracal a fost în sfârşit, după o jumătate de an, trimis în judecată pentru trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol şi profanare de cadavre.

Stegaurile şi bannerele cu care au protestat oamenii aveau poze cu cele două fete şi mesaje împotriva autorităţilor.

”Astăzi încearcă să ne bage pe gât un rechizitoriu, adica o poveste frumoasă care este scris de nişte interlopi care sunt nişte instituţii ale statului. Nu ne vom lăsa până când justiţia îşi va face treaba aşa cum trebuie. Cei care nu sunt astăzi aici vor regreta când ceva asemănător li se va întâmpla. În toată Europa, în SUA sunt proteste. Mesajul pe care vrem să îl dăm e că oamenii statului sunt de fapt interlopi. Duminica viitoare vom merge la Caracal, în faţa Poliţiei, vreau să văd cum se uită poliţiştii în ochii nostri (…) Următorul miting îl vom face în faţa televiziunilor mincinoase”, a declarat Alexandru Cumpănaşu.

Familiile cred că de fapt cele două fete trăiesc şi sunt traficate, iar statul român acoperă povestea din cauza numeroşilor oameni ai legii şi politicieni implicaţi în acest dosar.

După Piaţa Universităţii, oamenii au scandat şi în faţa Parchetului General.