3 Elevi din Bihor ar fi mers la școală sub influența băuturilor alcoolice. Profesorii au sunat la 112, iar polițiștii au acționat în consecință

Luni dimineața, înainte de începerea orelor, 3 elevi din județul Bihor au intrat în clasă având un comportament agresiv atât cu colegii, cât și cu profesorii. Văzând că aceștia nu se calmează, cadrele didactice au sunat la 112.

După cum spuneam, incidentul a avut loc luni dimineața. În momentul în care cei 3 elevi au intrat în sălile de clasă, comportamentul lor a devenit extrem de ciudat și agresiv. După apelul profesorilor la 112, un polițist a ajuns la fața locului. Acesta le-a cerut elevilor să meargă acasă, doi dintre ei ascultând îndemnul organului de poliție. Însă, al treilea elev a fugit de acesta prin sălile de clasă, iar pe coridor l-ar fi îmbrâncit pe un coleg pentru a reuși să scape. La intervenție a mai fost trimis un polițist ulterior, reușind într-un final să-l imobilizeze pe adolescent.

Băiatul fugar a fost imobilizat și încătușat

Întregul eveniment a fost filmat de un coleg al adolescentului, iar imaginile au fost postate pe rețelele de socializare. Mama băiatului încătușat a postat un mesaj prin care a dat de înțeles că polițiștii i-ar fi discriminat copilul, fiind de etnie romă.

„Vă rog să priviți cum sunt tratați copiii minori romi la școală de către școală și șeful de post”, a scris femeia lângă filmarea cu pricina.

Șoc și groază într-o școală din județul Bihor. În ce condiții au mers 3 elevi la ore- poliția a deschis anchetă!
pixabay.com

Ce a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor

 „Ar fi venit la școală sub influența băuturilor alcoolice și ar fi tulburat ordinea și liniștea publică în școală, nerespectând regulamentul școlar, având un comportament neadecvat, agresiv și proferând injurii la adresa elevilor și a personalului didactic”, a susținut comisarul șef, Alina Fărcuță. 

Ulterior, băiatul a fost predat familiei, însă s-a ales cu două amenzi de 500 de lei fiecare.  „Pentru provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri sau localuri publice și pentru săvârșirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenințări cu acte de violență împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora”.

Amenzile le vor plăti părinții, acesta fiind minor.

„Totodată, referitor la o eventuală agresiune comisă de polițiști asupra minorului, polițiștii Biroului Control Intern s-au sesizat din oficiu și au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă, urmând a fi trimis către Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, spre competentă soluționare”, a mai transmis Alina Fărcuţa, potrivit Protv.

Distribuie

Scopul ei este să profeseze în domeniul presei pentru a-și dezvolta abilitățile și pentru a pune în practică tot ce a învățat în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Curiozitatea, pasiunea de a scrie, dorința de a fi de folos, curajul, dispoziția de a fi conectată mereu la actualitate au determinat-o să își aleagă acest drum. Iși dorește să se promoveze, să se reinventeze și să se adapteze la schimbările presei.