În vârstă de doar 22 de ani, tânără deține recordul de cel mai vizionat videoclip de pe platforma Instagram.

Lorena Șerban și-a șocat fanii cu ultima postare. Mulți internauți îi urmăresc fiecare mișcare și nimeni nu se aștepta ca Lorena să fie bolnavă. Vedeta le-a cerut sfatul fanilor săi, după ce a fost diagnosticată cu boala Lyme.

Cum s-a întâmplat

@serbanlorenaAștept cu drag in cometarii recomandări de medici buni in ro♬ original sound – Serban Lorena

Boala Lyme este cea mai frecventă boală transmisă de vectori. Boala Lyme este cauzată de bacteria Borrelia burgdorferi și mai rar, de Borrelia mayonii. Se transmite oamenilor prin mușcătura de căpușe infectate, cu picioare negre.

Simptomele tipice includ febră, dureri de cap, oboseală și o erupție cutanată caracteristică numită eritem migran. Dacă nu este tratată, infecția se poate răspândi la articulații, inimă și sistemul nervos.

Boala Lyme este diagnosticată pe baza simptomelor, a constatărilor fizice (de exemplu, erupție cutanată) și a posibilității de expunere la căpușe infectate. Testele de laborator sunt utile dacă sunt utilizate corect și sunt efectuate cu metode validate.

Majoritatea cazurilor de boala Lyme pot fi tratate cu succes cu cateva săptămâni de antibiotice. Pașii pentru a preveni boala Lyme includ îndepărtarea promptă a căpușelor, aplicarea pesticidelor și reducerea habitatului căpușelor. Căpușele care transmit boala Lyme pot transmite ocazional și alte boli transmise de căpușe.

Tânăra s-a luptat în trecut și cu anxietatea. Lorena a povestit pentru cei de la Flowless ce și-ar fi dorit să audă de la oameni în acea perioadă.

“Dacă există un lucru pe care mi-aș fi dorit să mi-l spună cineva atunci când eram anorexică acela este când să mă opresc. Puteam foarte bine să scap de câteva kg în plus și apoi să spun stop, însă eu am pierdut controlul și am ajuns într-un loc foarte întunecat, de unde mai greu ieși.

(…) Ce vreau să transmit este că lucrul cel mai important este împăcarea cu sinele și acceptarea defectelor. După ce scăpăm de complexe, lucrăm la a fi cea mai bună versiune a noastră.”, a declarat Lorena pentru flawless.ro