Ministrul Educației, Ligia Deca, este infectată cu Covid-19! Ce se întâmplă cu Legile Educației.

Ministrul Educației, Ligia Deca, a fost diagnosticată cu COVID-19 și a intrat în izolare, ceea ce a dus la retragerea celor două legi ale Educației de pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de vineri, 24 martie.  

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a explicat că proiectele nu vor fi discutate astăzi din cauza stării de sănătate a ministrului Deca. 

Într-o ședință de Guvern din 9 martie, premierul Nicolae Ciucă a anunțat că noile legi ale Educației trebuie validate de Executiv în maximum două săptămâni și apoi trimise Parlamentului pentru aprobare. 

Ministrul Educație, infectat cu Covid-19

 Legea învățământului preuniversitar și Legea învățământului superior au fost făcute publice după mai bine de jumătate de an și au generat un val de critici din partea sindicatelor, asociațiilor de părinți și din mediul politic. Criticile s-au concentrat în special asupra lipsei de transparență și a consultărilor. 

Ligia Deca a confirmat că peste 1.500 de persoane fizice și juridice au trimis amendamente, iar toate au fost parcurse cu atenție și integrate în măsura în care a fost posibil. Cu toate acestea, problemele legate de procesul de consultare au rămas nerezolvate. 

Șoc în Guvernul României! Ministrul Educației, infectat cu Covid-19. Legile Educației, amânate

Ligia Deca, vizită în Emiratele Arabe Unite, alături de Iohannis

În altă ordine de idei, amintim că ministru Ligia Deca a făcut parte din delegația oficială a președintelui Klaus Iohannis în Emiratele Arabe Unite, unde a participat la semnarea memorandumurilor de înțelegere în domeniul educației, al digitalizării, al tranziției verzi și al energiei. Pe de altă parte, a fost criticată că nu a purtat mască, conform unei fotografii publicate de Administrația Prezidențială. 

„Am participat, în aceste zile, la o vizită de stat în Emiratele Arabe Unite, alături de Președintele României și de alți membri ai Guvernului. Vizita a fost organizată și în contextul semnării, dintre România și Emiratele Arabe Unite, a memorandumurilor de înțelegere în domeniul educației, al digitalizării, al tranziției verzi și al energiei”, a scris, printre altele, ministrul. 

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.