Reclamă
Reclamă

Selecţionata Slovaciei a învins surprinzător formaţia Belgiei cu scorul de 1-0 (1-0), luni seara, pe Frankfurt Arena, într-un meci din Grupa E a Campionatului European de fotbal – EURO 2024, găzduit de Germania.

Portarul slovac Dubravka a intervenit încă din minutul 3, în faţa lui Lukaku, dar nu a reușit să împiedice deschiderea scorului de către Ivan Schranz în minutul 7. Kucka a şutat din careu, iar după ce portarul belgian Casteels a respins, Schranz a trimis în plasă.

Deși slovacii conduceau cu 1-0, belgienii au dominat treptat jocul, însă fără să reuşească să înscrie. Haraslin a ratat o ocazie importantă pentru slovaci în minutul 40, când Casteels a intervenit excelent. Belgienii au înscris prin Lukaku în minutul 56, dar golul a fost anulat de VAR pentru o poziţie de ofsaid la atacant.

Reclamă

În minutul 62, Hancko a respins de pe linia porţii şutul lui Bakayoko, dar s-a lovit de genunchiul coechipierului său, Vavro, şi a fost KO pentru scurtă vreme, timpul în care jocul a fost întrerupt.

Insistenţa belgienilor a părut că va fi răsplătită de golul lui Lukaku din minutul 86, dar VAR-ul a decis din nou să nu valideze golul, demonstrând că Openda a atins balonul cu mâna înainte de a-l pasa lui Lukaku. În minutul 90+2, Dubravka a intervenit în faţa lui Openda, asigurând victoria Slovaciei cu 1-0.

Belgienii vor înfrunta România în meciul următor, la Koln, sâmbătă, 22 iunie. În clasamentul grupei E, conduce România, cu 3 puncte (golaveraj 3-0), urmată de Slovacia cu 3 puncte (golaveraj 1-0). Belgia și Ucraina sunt pe locurile trei și patru, ambele cu niciun punct.

În celălalt meci al grupei, România a învins Ucraina cu 3-0, luni, la Munchen. Următoarele partide din grupă se vor juca vineri, 21 iunie, Slovacia – Ucraina (Dusseldorf, 16:00), respectiv sâmbătă, 22 iunie, Belgia – România (Koln, 22:00).

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro