Reclamă

În prezent, tot mai multe persoane se confruntă cu alergii, iar aceasta devine o povară grea din cauza simptomelor neplăcute pe care le provoacă.

Un studiu realizat de Universitatea Stanford evidențiază legătura dintre industrializare, modificarea dietelor, utilizarea excesivă a antibioticelor, încălzirea globală, inundațiile și incendiile de vegetație cu problemele sistemului nostru imunitar. Toți acești factori nocivi contribuie la dificultățile pe care le întâmpină sistemul nostru imunitar în fața unei expuneri crescute.

Crește numărul persoanelor care au alergii

De-a lungul ultimilor 200 de ani, sistemele imunitare luptă pentru a se adapta la schimbările în mediu și la noii factori declanșatori ai alergiilor, inclusiv animalele de companie.

Un aspect cheie în abordarea mai eficientă și chiar prevenirea alergiilor constă în faptul că specialiștii nu au înțeles încă pe deplin modul în care sistemul nostru imunitar învață să tolereze factorii cu care intră în contact.

Surprinzător, în secolul trecut, alergiile erau în mare parte ignorate și primeau foarte puține resurse pentru cercetare, în ciuda numărului tot mai mare de persoane afectate în SUA și Europa. Studiul Stanford arată că în anul 1980 existau doar aproximativ 40 de cercetători specializați în domeniul alergiilor.

Situație îngrijorătoare! Numărul alergiilor crește din ce în ce mai mult. Care sunt cauzele
Pixabay

Care este motivul

Conform The Guardian, studiile actuale indică faptul că locuirea în apropierea drumurilor principale și a stațiilor de autobuz în copilărie crește semnificativ riscul de a dezvolta alergii respiratorii și astm.

Contrar recomandărilor anterioare, s-a descoperit că expunerea timpurie la anumite microorganisme, precum bacteriile „bune” găsite în praful de la țară, poate avea un efect preventiv în unele cazuri, conform specialiștilor. 

De asemenea, studiile recente sugerează introducerea treptată a unor cantități mici de alergeni, cum ar fi alunele și soia, în dieta sugarilor, ca o modalitate de prevenire a alergiilor.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro