Reclamă
Reclamă

Prețurile facturilor a determinat conducerea anumitor instituții să ia măsuri drastice. Într-un județ din România, de exemplu, elevii vor sta mai puțin la școală de frica facturilor foarte mari. Situația este cu atât mai gravă cu cât elevii deja au stat mult timp acasă, din cauza pandemiei de coronavirus. 

Într-un județ din România, elevii vor sta mai puțin la școală din cauza prețului facturilor. Este vorba de județul Gorj, unde reprezentanții mai multor școli au luat decizia de a scurta durata cursurilor. Astfel, în loc de 45 de minute, elevii vor petrece 40 de minute la fiecare oră. Decizia a fost aprobată de o parte din consiliile de administrație. 

Ce spunea ministrul Cîmpeanu despre situația asta

Înainte de a-și da demisia, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit despre această situație. El spunea că a discutat cu inspectorii școlari din teritoriu în legătură cu modul în care se va asigura încălzirea în școli și grădinițe. 

Politicianul a declarat atunci că Guvernul își va asuma „plata diferenţelor cu privire la costul energiei, fie că vorbim de diferenţe pentru energia electrică plafonată pentru şcoli, spitale şi universităţi la un lei pe kilowatt, fie că vorbim de gaz plafonat la 0,31 lei, fie că vorbim de lemne”. 

Reclamă
Situație drastică într-un județ din țară! Elevii vor petrece mai puțin timp la școală din cauza facturilor uriașe
Facebook

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a precizat că nu este acceptabil să existe vreo școală la noi în țară, unde copiii să stea în frig în clase, sau să se închidă din cauză că nu au bani pentru a-și plăti utilitățile. 

Cîmpeanu: Nu este acceptabil!

„Nu este acceptabil ca copiii să stea în frig în clasă, să existe vreo şcoală care să se închidă din cauza lipsei disponibilităţilor financiare pentru plata utilităţilor. Este o asumare a Guvernului, nu numai a Ministerului Educaţiei””, a precizat ministrul.

Facturile la energie au explodat, în România. Atât instituțiile, cât și gospodăriile, sunt nevoite să ia măsuri drastice pentru a face economie.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro