Suceava a devenit Lombardia de România. La ora actuală, cea mai frumoasă zonă a Bucovinei este epicentrul de infecţie al României din cauza numărului mare de infectări, dar şi de decese.

Până la acest moment, 90 dintre cadrele medicale au fost infectate cu coronavirus, iar un număr de aproape 1.300 de angajați din Spitalul Județean Suceava sunt în izolare la domiciliu. Spitalul a fost închis și a început dezinfectarea, deși unii pacienți sunt, în continuare, în unitate.

Reclamă

Situaţia prinde contur de la o oră la alta, iar președintele Colegiului Medicilor din Suceava, a declarat, la Realitatea PLUS, că situația este demnă de filmele de groază. Potrivit lui, trebuie să ne aşteptăm la mai multe decse, deoarece numărul pacienţilor de la reanimare îmbolnăviţi de coronavirus este de aproape 100%.

Ce declară şeful colegiului medicilor

”Situația este dezastruoasă. Toți pacienții de la reanimare au coronavirus, asistentele au și ele, sunt în izolare. Suceava a pierdut prima bătălie. Ceea ce urmează mă îngrijorează. Noul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a luat o decizie cu care noi nu suntem de acord, cu transformarea Spitalului Județean Suceava în centru regional pentru tratarea cazurilor din Moldova. Nu va veni nicio asistentă să lucreze aici.”, a spus Sorin Hâncu, președintele Colegiului Medicilor din Suceava.