Reclamă
Reclamă

La începutul şedinţei de Guvern care a avut loc astăzi, Premierul Ludovic Orban a solicitat din partea ministrului transporturilor şi a ministrului de interne să acţioneze de urgenţă pentru a descărca nava plină de leşuri de oi care s-a răsturnat duminică în portul Midia, ţinând cont că numărul cadavrelor animale este îngrijorător, asta deoarece din 14.000 de oi au putut fi salvate doar 230. La bordul navei s-a aflat la momentul respectiv și un echipaj format din 22 de marinari. Toți membri echipajului au fost salvați și aduși teferi la mal.

„Urgența maximă este scoaterea de pe vas, transportul și incinerarea cadavrelor. Este o bombă ecologică”, a conchis premierul.

Orban i-a mai cerut ministrului de interne să analizeze corect cum au acționat în acest caz prefectul și Comandamentul pentru Situații de Urgență, iar cei responsabili de modul în care s-a acţionat, să fie demişi.

Reclamă

Și ministrului transporturilor i-a cerut să ia astfel de măsuri. „Sunt responsabili acolo care nu și-au făcut datoria și care trebuie să fie demiși”, a precizat premierul, adăugând că este inadmisibil ca specialiştii să nu poată interveni mai repede, iar salvarea să fie făcută în mare parte de ONG-uri și costurile pentru descărcare trebuie suportate de proprietarul navei comerciale, asta deoarece acesta are şi o poliţă de asigurare în valoare de 50 de milioane de euro.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro