Reclamă

Schimbări în sfera educației. Se pregătește un nou „concept” care să revoluționeze învățământul. Acesta constă în realizarea de portofolii digitale pentru fiecare elev din România. Ministrul Educației, Ligia Deca, a dezvăluit detalii despre acest demers.Elevii români vor deține acest portofoliu conform noii legi a Educației.

Portofoliu online pentru situația școlară a elevului

Noua lege a Educației vine la pachet cu schimbări majore în ceea ce privește starea actuală a învățământului. Una dintre modificări are la bază trecerea la o „înregistrare” virtuală a elevului.

Astfel, activitatea acestuia va fi trecută în portofoliu.

De updatarea informațiilor legate de fiecare elev înscris în sistemul școlar se va ocupa dirigintele. Conform datelor oferite de ministrul Educației recent, acest portofoliu reunește toate rezultatele obținute de către elev. Datele provin atât din învățământul formal cât din cel informal.

Astfel, fiecare profesor va putea să își creeze o perspectivă clară legată de parcursul fiecărui elev în parte. De altfel, oficialul din Educație crede că acest gen de inițiativă este extrem de eficientă și pentru partea de mentorat care îi vizează pe profesori.

Ligia Deca este convinsă că acest plan va contribui în mod clar la construirea profilului absolventului pe care ministerul și-l propune pentru fiecare etapă educațională.

Portofoliul ar trebui să fie un document disponibil electronic de care se ocupă dirigintele în școală, educatorul. În momentul în care învățătorul vede progresul unui copil în grădiniță și nivelul de la care îl ia, poate să creioneze strategia pedagogică pentru copiii pe care îi are în clasă. Educatorul poate, relativ ușor, să vadă și achizițiile pe care un copil le are și din alte medii decât cel școlar.”, a explicat Ligia Deca în cadrul unei emisiuni.

În acest portofoliu vor exista și rezultate ale evaluărilor socio-emoționale, dar și cognitive ale fiecărui elev în parte.

Deși la prima vedere implementarea unui astfel de demers ar părea că va duce la alocarea unui timp îndelungat de către profesori, totuși ministrul Educației susține contrariul.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro