Site-ul Ministerului Educației este sub controlul hackerilor. Aceștia au lăsat și un mesaj dur.

Site-ul Ministerului Educației, atacat de hackeri

Încă o platformă online oficială a României a fost luată în vizor de hackeri. De data aceasta, este vorba despre site-ul Ministerului Educației, care este sub controlul lor. Aceștia nu s-au mulțumit doar să-l blocheze, ci au lăsat și un mesaj lung, care batjocorește sistemul de învățământ românesc.

Mai exact, hackerii i-au îndemnat pe elevii din țară să nu-și mai piardă timpul. În schimb, le-au dat și o variantă: pot fi autodidacți și să învețe totul de pe Youtube.

Un mesaj a fost și pentru cadrele didactice de la noi, care au fost jignite de membrii grupării de hacking.

Pe cine putem da vina? Pe profesori? Nici vorbă, ei sunt mai proști decât elevii., au scris ei.

Se pare că atacul digital a avut loc pe parcursul nopții, când platforma nu era supravegheată. Dar chiar și așa, nici după 12 de atunci, Ministerul Educației nu a reușit să recapete controlul asupra platformei sale.

Partea bună este că site-ul nu conținea nicio dată cu caracter personal. Astfel că pe lângă mesajul compromițător, hackerii nu au reușit să facă niciun rău. Administratia susține că, deși edu.ro este legat prin link-uri de portalul examenelor naționale, funcționează independent la nivel tehnic.

Cine sunt cei care au lăsat mesajul pe site

Cei care au pus stăpânire pe platformă și au lăsat mesajul nu s-au sfiit să spună și cine sunt. Este vorba de gruparea care se numește Operation Romania. Și nu sunt la primul asemenea atac.

În urmă cu trei săptămâni, au avut o altă țintă, iar atacul s-a manifestat asemănător. Atunci, site-ul Ministerului Dezvoltării nu a fost funcțional pentru mai multe ore.

Specialiștii în securitate susțin că atacul nu a fost unul care să facă rău. Ci a fost, mai degrabă, un manifest, o încercare de discreditare a sistemului de învățământ românesc.