Codin Maticiuc dezvăluia, în urmă cu doar câteva zile, prin intermediul unei postări pe rețelele de socializare, că a scris o carte despre viața tumultuoasă a lui Nuțu Cămătaru, unul dintre cei mai periculoși interlopi de la noi din țară.

Nuțu Cămătaru a stat 18 ani la închisoare, o parte din anii de pușcărie petrecându-i alături de fiul său.

„Aceasta este cartea mea. O carte la care am lucrat în ultimii 5 ani. Am realizat că este un subiect prin 2014 când, aflându-mă la Miami, pe prima pagină a ziarului Miami Herald era Nuțu Cămătaru. Abia în 2017 am găsit o cunoștință comună care m-a dus la Nuțu. Am reușit să-l conving să mă lase să îi aflu povestea. 5 ani am stat pe lângă el, de la nunți și petreceri până la închisori.

Am fost cu el să-și viziteze fiul, aflat în pușcărie pe atunci, l-am însoțit la Curtea Supremă unde a fost și condamnat. L-am vizitat la Jilava, penitenciarul din Ploiești și la cel din Găești. Am văzut și condițiile generale din penitenciare, dar și cele speciale pentru clanuri și îndeosebi pentru «Inamicul Public Numărul Unu».”, a dezvăluit Codin Maticiuc pe Facebook.

Codin Maticiuc, dezvăluiri despre viața lui Nuțu Cămătaru

Cartea intitulată „Dresor de lei și de fraieri – Viața lui Nuțu Cămătaru” a fost lansată pe piață, miercuri (24 noiembrie). Codin Maticiuc a ținut și o conferință de presă pe canalul său de Youtube, împreună cu personajul controversat al cărții sale. Nuţu Cămătaru a și semnat cartea pe care Codin Maticiuc a scris-o despre el.

foto: Instagram Codin Maticiuc

Invitat în emisiunea lui Cătălin Măruță, Codin Maticiuc a făcut și dezvăluiri noi despre Nuțu Cămătaru, lucruri care nu se știau până acum. El a dezvăluit faptul că, timp de cinci ani, nu l-a văzut niciodată plângând pe faimosul interlop.

„Eu m-am dus la el în 2017 și am început acest proiect. Am fost cu el la diferite evenimente normale, i-am cunoscut familia. A început procesul, am fost cu el la Curtea Penală. Mi s-a părut fascinant. El a fost acuzat și s-a dus la închisoare 2 ani și jumătate. Am început să merg la închisoare după el. Cartea se termină cu eliberarea băiatului lui. Am fost acolo, la el acasă, când a venit băiatul și a cântat Salam. Momente impresionante. Nu l-am văzut plângând, am fost lângă el tot timpul. În orice caz, am trăit multe momente interesante.”, a spus Codin Maticiuc, la PRO TV.

Cum a ales numele cărții

Actorul a dezvăluit și cum i-a venit ideea numelui cărții despre viața lui Nuțu Cămătaru. Totul are legătură cu o întâmplare incredibilă petrecută în penitenciarul de la Ploiești, atunci când mergea la interlop.

„Cartea se numește ‘Dresor de lei și de fraieri’ pentru că, aflat în penitenciarul din Ploiești, directorul i-a plasat în cameră câțiva băieți în speranța că o să afle niște lucruri. Nuțu a simțit că ei ar putea să fie informatori și i-a vorbit doar despre cai. Directorul l-a întrebat dacă este crescător de cai, iar el i-a zis: ‘Nu, sunt crescător de cai, dresor de lei și de fraieri’. Nu mi-a fost frică, Nuțu a acceptat întâlnirea cu mine fără să îmi facă vreun rău. Nu am avut nicio îngrijorare din partea lui, am avut sfera de protecție a lui, nimeni nu îndrăznea să îl jignească pe el.”, a mai detaliat Codin Maticiuc.