Un singur oraș din România a fost inclus în clasamentul Trip Advisor

Anual, TripAdvisor anunță destinațiile ideale pentru turiștii care vor experiențe noi. Pentru 2023, compania a realizat deja topul celor mai atractive locuri din lume care merită vizitate. Din întreaga noastră țară, doar un singur oraș a fost inclus în acest clasament.

Dubaiul, cea mai populară destinație

Compania americană de turism TripAdvisor oferă consultanță legată de călătorii sau destinații din lume. Cei mai mulți dintre pasionații de turism țin cont cu religiozitate de indicațiile specialiștilor de la TripAdvisor. De altfel, anual, aceștia întocmesc un top al celor mai atractive destinații de călătorie. La baza acestuia stau calitatea și cantitatea recenziilor oferite în mediul online pentru destinațiile respective.

În 2022, Dubaiul a fost cea mai populară destinație. Milioane de turiști s-au înghesuit să viziteze unul dintre cele mai dezvoltate orașe ale lumii. Dubaiul este poziționat pe coasta sud estică a Golfului persic. În ultimii ani, locul a cunoscut o ascensiune incredibilă.

Drept dovadă, numărul turiștilor care au pășit în această destinație a crescut semnificativ. Tocmai din acest motiv, dar și prin prisma varietății turistice pe care o oferă, Dubai a fost anul trecut în topul clasamentului companiei.

TripAdvisor ia în calcul în realizarea topului și particularități ce țin de cazare, restaurante, obiective turistice. Perioada de referință care a stat la baza realizării topului din acest an este noiembrie 2021 – noiembrie 2022.

Capitala României, singura inclusă în acest top

TripAdvisor a inclus Bucureștiul intr-un top al orașelor aflate în tendințe la capitolul destinații turistice.  Capitala României ocupă în clasamentul respectiv locul 23 din cele 25 nominalizate la categoria respectivă.

pixabay.com

Anul trecut, în primele zece luni , în București au intrat peste 1,2 milioane de turiști. Mulți dintre aceștia nu au vizitat doar Capitala ci și alte destinații din România.

În primele 10 luni ale lui 2022, în unitățile de cazare din România au ajuns aproximativ 1.167.400 de turiști. Aceștia au cheltuit în țara noastră peste 3, 5 miliarde de lei.

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.