Reclamă
Reclamă

Compania aeriană Singapore Airlines a anunțat marți că va oferi despăgubiri de 10.000 de dolari pasagerilor care au suferit răni ușoare în timpul unui zbor, luna trecută, afectat de turbulențe puternice. Cei grav răniți vor primi sume mai mari.

Pe 21 mai, un britanic de 73 de ani a murit, iar alte 71 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, șase dintre ele fiind grav rănite, după ce un avion al Singapore Airlines a fost afectat de turbulențe puternice în timpul unui zbor pe ruta Londra-Singapore. Zborul a fost redirecționat spre Bangkok.

„Cei care au suferit răni mai grave au fost invitați să discute o despăgubire mai adecvată cu situația lor concretă atunci când vor fi pregătiți să facă asta”, a informat compania aeriană într-un comunicat de presă.

Reclamă

Avionul de tip Boeing 777-300ER transporta 211 pasageri și 18 membri ai echipajului. „Pasagerii care au suferit răni grave și necesită îngrijiri medicale pe termen lung și un ajutor financiar vor primi, în avans, 25.000 de dolari pentru nevoile lor urgente. Această sumă va face parte din indemnizația finală pe care aceștia o vor primi”, a precizat Singapore Airlines.

Compania aeriană va rambursa și prețul biletelor de avion pentru toți pasagerii acestui zbor, inclusiv cei care nu au fost răniți. „Toți pasagerii vor primi, de asemenea, o despăgubire pentru întârziere, în conformitate cu reglementările din Uniunea Europeană sau Marea Britanie”, a mai spus transportatorul.

Singapore Airlines a oferit deja 1.000 de dolari singaporezi fiecărui pasager al avionului care a plecat din Bangkok după incident, pentru a-și acoperi nevoile imediate. De asemenea, compania a suportat cheltuielile medicale ale pasagerilor răniți și s-a ocupat de transportul rudelor apropiate la Bangkok pentru cei care au cerut asta.

Zborul SQ321 al Singapore Airlines a fost afectat de „turbulențe extreme bruște” la 11.000 de metri altitudine deasupra Myanmar-ului, la zece ore după decolare. Avionul s-a ridicat brusc și a plonjat în gol de mai multe ori. Conform unui pasager, unii dintre cei aflați la bord au fost proiectați în cabină atât de violent încât au lovit plafonul, iar zeci de persoane au suferit răni grave la cap.

Fotografii surprinse în avion arată cabina plină de mâncare, sticle de băutură și bagaje, precum și măștile de oxigen care atârnă din plafon.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro