Crăciunul este perioada minunată din an în care cu toții încercăm să fim mai buni, mai atenți cu cei din jur, plini de afecțiune și iubire. Cea mai așteptată parte a Crăciunului este împodobirea bradului. De la copii, la bunici, cu toții abia așteaptă să pună steluța luminoasă în vârful bradului.

Potrivit unor cercetări, această activitate este foarte periculoasă pentru sănătatea oamenilor, deoarece, fie natural, fie artificial, bradul conține substanțe nocive pentru oameni.

Riscurile bradului natural

Pe scoarța bradului natural se află adesea mucegaiuri care pot afecta grav căile respiratorii ale oamenilor. S-a dovedit faptul că acești brazi provoacă adesea astm, alergii, duc la scăderea imunității în fața răcelii și provoacă o mulțime de afecțiuni care țin de ORL. Totodată, faptul că producătorii îi stropesc cu tot felul de substanțe pentru a stimula creșterea lor, este în defavoarea cumpărătorilor.

Riscurile bradului artificial

Deși nu pare, și bradul artificial prezintă anumite riscuri din cauza substanțelor care intră în alcătuirea acestuia, și anume policlorura de vinil.

Atingerea acestor brazi este destul de periculoasă, de aceea este recomandat să ne spălăm pe mâini după ce i-am montat, iar copiilor le este interzisă manevrarea componentelor.

S-a dovedit faptul că substanțele componente ale brazilor artificiali pot cauza probleme renale, hepatice sau neurologice.

Distribuie