Trei organizații sindicale, SCMD, FSTFR și ROMIL, i-au cerut lui Călin Georgescu să nu intervină în protestul lor social, planificat vineri, 24 ianuarie 2025, în Piața Victoriei. Această cerere vine după ce fostul candidat la Președinție și-a anunțat intenția de a organiza un miting în aceeași zi și locație. Protestul sindicaliștilor este programat între orele 10:00 și 16:00, iar Georgescu a anunțat că va participa de la ora 13:00.
Într-un comunicat de presă, liderii sindicatului au afirmat: „Ca profesioniști, cu tot respectul cuvenit, vă transmitem rugămintea de a vă retrage afirmația făcută public pe 19 ianuarie 2025, că vă veți prinde în Hora Unirii vineri, 24 ianuarie 2025, la orele 13.00, în Piața Victoriei. Considerăm că ați fost indus în eroare, deoarece organizatorii acestui Miting de Protest nu doresc transformarea acestuia într-o acțiune politică sau aniversară.”
Sindicaliștii insistă asupra faptului că mitingul lor vizează solicitările privind dreptatea socială și nu are nicio componentă politică. Ei doresc participarea Prim-Ministrului și a altor demnitari pentru a discuta angajamentele față de rezerviști, polițiști, feroviari și alte sindicate.
SCMD, FSTFR și ROMIL au subliniat că cer guvernanților să respecte promisiunile făcute și să abroge Ordonanța Trenuleț, referindu-se la legislația considerată de ei aberantă privind salarizarea și pensiile, atât militare cât și civile.
Colonelul (r) dr. Mircea Dogaru, președintele SCMD, Maxim Rodrigo Gabriel, președintele FSTFR, și colonelul (r) Marian Tudor, președintele ROMIL, au transmis declarații prin intermediul unui comunicat de presă pentru clarificarea scopului mitingului.
Comunicatul sindicaliștilor subliniază că participarea politică nu este dorită la acest eveniment. „Indiferent de opțiunile lor politice: rezerviștii, polițiștii, ceferiștii, sindicatele și ONG-urile din toate ramurile de activitate… vor fi pe 24 ianuarie 2025 în Piața Victoriei și trebuie să fim cât mai mulți, exclusiv pentru dreptate socială!”
Sindicaliștii cer de asemenea explicații cu privire la deciziile administrative care au afectat adoptarea anumitor legi, solicitând clarificări cu privire la stoparea unei legi aflate în curs de promulgare.