Este foarte important cum comunici cu partenerul de lângă tine pentru relația voastră de cuplu. Sunt câteva cuvinte la care trebuie să renunți dacă vrei să ai o relație sănătoasă.

Într-o relație este important să fiți sinceri unul cu celălalt și să vă spuneți tot ceea ce vă deranjează unul la celălalt. Totuși, trebuie să aveți o mare atenție și la modul cum spuneți lucrurilor pe nume, fiindcă anumite gesturi, mimica feței, postura corpului sau mai ales cuvintele pot să schimbe totul. Sunt anumite cuvinte sau acțiuni de care trebuie să scapi dacă vrei să ai o relație sănătoasă.

În primul rând, nu generaliza. Dacă partenerul tău face o greșeală, tinzi să tragi un set de concluzii și apoi să le folosești în alte situații, chiar dacă incidentul s-a întâmplat o singură dată. Încearcă să treci peste aceste lucruri și să nu le mai aduci în discuție dacă nu este cazul.

1. Apreciază-ți partenerul!

De asemenea, se întâmplă frecvent în relații să considerăm un eșec dacă acțiunea partenerului nu este perfectă. Dacă ai tendința de a aprecia lucrurile în culori extreme, alb negru, și nu vezi nuanțele de gri sau acea zonă de mijloc, scapă de acest lucru. Nu vă face bine niciunuia dintre voi iar, mai devreme sau mai târziu, relația va începe să scârțâie, conform Elle.

Este foarte important să vezi ce face partenerul pentru voi, nu să nu ai „ochi și urechi”. Dacă partenerul îți înșiruie tot ceea ce face bun, iar aceste sunete trec pe lângă tine, sau spui că acel lucru nu este suficient de bun, sau că oricine altcineva ar fi făcut la fel, atunci ai o problemă și trebuie să o rezolvi.

Simți că relația de cuplu nu funcționează cum trebuie? Iată ce cuvinte trebuie să scoți din vocabular

2. Oprește-te din exagerări

Nu te pripi! Dacă nu există dovezi care să susțină sau să infirme ceva, tu nu trebuie să tragi concluzii. De cele mai multe ori faci interpretării negative asupra unor situații atunci când nu există suficiente date care să stea la baza concluziilor formulate.

De asemenea, dacă îți place să exagerezi, trebuie să scapi de acest lucru. Cum îți dai seama că greșești? Ei bine, dacă are loc un anumit eveniment care este neplăcut, tu îl faci să fie teribil, îngrozitor, de nesuportat.

În final, jignirile nu trebuie să aibă loc în cuplu. Niciodată. O jignire aruncată va rămâne undeva acolo, iar când paharul se va umple, nu vei mai putea face nimic să dai timpul înapoi.

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.