În noiembrie 2021, Organizația Mondială a Sănătății a desemnat varianta Omicron a COVID ca o „variantă de îngrijorare”. Acest lucru înseamnă că tulpina SARs-CoV-2 era foarte transmisibilă, cu o rată mai mare a mortalității.
De-a lungul timpului, experții și-au dat seama că, deși noua variantă era extrem de contagioasă, era mult mai blândă decât variantele anterioare COVID-19, inclusiv Delta.
Recent, Centers for Disease Control and Prevention (CDC) din SUA au declarat noile variante Omicron BA.4 și BA.5 drept dominante. Mai mult, o nouă subvariantă a lui Omicron a ieșit la lumină în ultima vreme, numită BA.2.75, care este poreclită Centaurus. A fost detectată pentru prima dată în India la începutul lunii mai, potrivit unui raport.
Pe fondul noilor variante, experții în sănătate au evidențiat un alt simptom, o durere specifică, care ar putea fi un indicator al variantei Omicron. Să aflăm despre ce este vorba!
Experții dezvăluie tipul de durere asociat cu Omicron
Durerile de spate se numără printre primele 20 de simptome ale variantei Omicron a COVID. Conform unui studiu, aproximativ una din cinci persoane cu Omicron are dureri de spate.
Datele din Africa de Sud, unde varianta a fost identificată pentru prima dată, sugerează că persoanele care au varianta Omicron dezvoltă adesea două seturi de simptome. Este vorba de durere în gât, congestie nazală și tuse. De asemenea, pot apărea dureri musculare, în special dureri de spate.
Pe lângă păstrarea unei evidențe a simptomelor COVID-19, efectuarea unui test SARs-CoV-2 vă poate oferi rezultate precise.
Dacă doriți rezultate prompte, apelați la un test rapid antigen. Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea unui rezultat mai fiabil, RT PCR este cel mai bun test de diagnosticare.
Asigurați-vă că mențineți distanța față de alte persoane, în special de cele care sunt vulnerabile, până când primiți un raport negativ al testului.