Simona Halep a intrat în atenția presei internaționale după ce, miercuri, a revenit pe terenul de tenis. 

Simona Halep a fost suspendată temporar, după ce a picat două teste anti-doping efectuate la US Open. De atunci, Halep a stat deoparte și cel mai probabil s-a pregătit pentru momentul în care va trebui să dovedească faptul că nu este vinovată.  

Totuși, miercuri, sportiva a susținut un antrenament la Complexul Stejarii din București. Gestul său a atras atenția imediat jurnaliștilor francezi. Presa străină este de părere că Simona Halep va câștiga procesul și va reveni la turneele din circuit încă de anul viitor. 

Simona Halep s-a întors pe teren

Chiar dacă Simona Halep nu mai are voie să joace meciuri oficiale, ea nu poate sta departe de antrenamente. De aceea, miercuri, sportiva a revenit la antrenamente. Acest lucru i-a determinat pe jurnaliștii de la We Love Tenis să scrie că Simona Halep va scăpa nevinovată din scandalul de dopaj în care este implicată. Jurnaliștii francezi consideră că Halep va reveni în turneele din circuitul WTA încă de la începerea sezonului 2023. 

“Suspendată pentru dopaj, Halep se întoarce la luptă. (…)Românca nu a mai jucat de la înfrângerea din primul tur de la US Open, cu Daria Snigur (în prezent pe locul 107), pe 29 august, după care s-a operat la nas. Fostul număr 1 mondial probabil speră să-și câștige cazul înainte de începerea sezonului 2023. Simona ar trebui să vorbească în curând”, scrie sursa citată.

Simona Halep s-a întors pe terenul de tenis! Speră să-și câștige cazul înainte de începerea sezonului 2023

Reamintim că Simona Halep a fost depistată având în organism o catitate mică de Roxadustat. Această substanță le este administrată pacienților care suferă de boli renale grave și anemii severe. Mai exact, tratamentul îi ajută pe aceștia să facă față oboselii fizice.  

Jurnaliștii francezi spun că Halep va scăpa de suspendare

Sportiva a precizat că va face tot ce îi stă în putință să dovedească faptul că nu s-a dopat intenționat. Atât tatăl acesteia, cât și apropiații sportivei, susțin că Simona Halep este un om corect și nu s-ar fi dopat niciodată în mod conștient. Nu se știe încă cum a ajuns substanța în organismul Simonei Halep. 

Pentru a dovedi, însă, că este nevinovată, sportiva și-a angajat o echipă de avocați de elită din Europa. Tot procesul ar urma să dureze circa un an de zile, timp în care tenismena are voie să joace doar la turnee demonstrative. 

În cazul în care va fi găsită vinovată, Halep ar putea fi suspendată timp de 4 ani de zile. 

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.