Fostul manager al Simonei Halep, Virginia Ruzici (68 de ani), a transmis un mesaj de susținere pentru sportiva din Constanța. Simona Halep trece printr-o perioadă dificilă după ce a fost suspendată provizoriu de ITIA pentru utilizarea unei substanțe interzise la US Open 2022.

Testul pozitiv a fost comunicat pe 7 octombrie 2022. Ulterior, pe 19 mai 2023, ITIA a adăugat un nou cap de acuzare legat de „iregularități” în pașaportul biologic al Simonei. Cazul va fi judecat de Sports Resolutions, o organizație independentă. Simona Halep este în continuare suspendată și nu a mai jucat din august 2022.

Fostul manager al Simonei Halep, mesaj de susținere pentru sportivă

Virginia Ruzici a subliniat că știe cât de puternică și sinceră este Simona Halep și că este convinsă că va depăși această perioadă nefastă a carierei. Ea a transmis un mesaj pe Instagram:

„Mă gândesc la tine, Simo, în urma ultimelor evenimente! Știu cât de puternică și sinceră ești! Sunt sigură că vei trece peste aceste momente dificile. Acesta este cu siguranță cel mai mare meci pe care trebuie să-l joci, dar sunt sigură că îl vei depăși!”

Noi acuzații la adresa sportivei

Ca răspuns la amânarea audierii în fața unui Tribunal Independent, sportiva și-a exprimat dezamăgirea și frustrarea. ITIA a amânat termenul, iar acest lucru a provocat o reacție disperată din partea fostului lider mondial. Simona scris  pe rețelele de socializare un mesaj emoționant.

„Încă o dată, în această seară (n.r.- miercuri, 24 mai), sunt devastată. ITF (ITIA) mi-a amânat pentru a treia oară audierea, din nou pentru încă o lună. Aștept să fiu judecată din luna octombrie a anului trecut. În decembrie am reușit, în sfârșit, datorită experților, să demonstrez că lotul de suplimente pe care îl foloseam era contaminat, de aici și rezultatul pozitiv al testului”, a scris sportiva.

Simona Halep nu este singură în „război”: „Mă gândesc la tine. Știu cât de puternică ești”

Simona Halep: Îmi omoară reputația

Simona a continuat să își exprime frustrarea față de amânările repetate ale audierii, interzicerea dreptului ei de a fi judecată de un Tribunal Independent și impactul negativ asupra carierei și sănătății mentale. Ea a afirmat:

 „Nu doar că îmi omoară reputația, dar nici nu vreau să discut despre urmările asupra sănătății mele mentale. Nerespectarea regulilor de către ITF (ITIA) cu privire la audierea pe care o solicit este total lipsită de respect. Nu mai am cuvinte… Justiția amânată este justiție interzisă”.