În curând va avea loc un mare eveniment din lumea sportivă, turneul de tenis organizat la Doha, Qatar Open. Ținând cont de problemele pe care le are în acest moment, Simona Halep nu a fost acceptată pe tabloul principal a competiției din seria WTA 500, pe care a cucerit-o în anul 2014. 

Organizatorii turneului au anunțat lista participantelor pentru ediția din anul 2023. Se pare că Simona Halep și Maria Sakkari din Grecia sunt singurele jucătoare de tenis importante care vor lipsi.  Fiindcă Simona Halep este suspendată temporar din cauză că a fost depistată pozitiv la un test antidoping efectuat US Open, ea nu a putut participa nici la Australian Open 2023.  

Simona Halep nu poate participa la Qatar Open

Numai cinci jucătoare de tenis de la noi din țară participă la turneul care a început pe data de 16 ianuarie, acestea fiind: Irina Begu (34 WTA), Sorana Cîrstea (38 WTA), Ana Bogdan (48 WTA), Jaqueline Cristian (151 WTA) și Patricia Țig (795 WTA).  

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

Din cauză că nu a putut participa, sportiva a pierdut o mulțime de bani. Suma totală a premiilor de la Australian Open a fost majorată și se ridică la peste 53 milioane de dolari. Fiecare participant va primi suma de 74,198 de dolari americani, dacă va fi prezent pe tabloul principal. 

Simona Halep, la pământ! Decizie de ultimă oră din partea WTA: Sportiva nu este acceptată

Câți bani a pierdut Halep

În cazul în care se va califica în turul 2, sportivul va primi suma de 110.397 de dolari americani. De asemenea, o calificare în turul trei înseamnă un premiu de 159.202 dolari. În ceea ce privește calificarea în optimi, aceasta va fi recompensată cu suma de 236.281 de dolari americani. Accederea în sferturi va aduce sportivelor suma de 387.919 dolari. 

Semifinalistele de la Australian Open vor primi un premiu de 644.371 de dolari americani, în timp ce marea câștigătoare va fi premiată cu 2,07 milioane de dolari. Învinsa finalei nu va pleca nici ea cu mâna goală, fiind premiată cu 1,13 milioane de dolari. 

Fiindcă Simona Halep este suspendată temporar, a pierdut aceste premii. În acest moment, sportiva se află în plin proces pentru a demonstra că este nevinovată.