Și în anul 2023 Simona Halep continuă să aibă probleme serioase privind cariera. 

Anul 2022 a fost unul extrem de greu pentru Simona Halep, însă lucrurile continuă să fie dificile pentru sportiva din Constanța. Anul trecut, Halep a divorțat de Toni Iuruc, la doar un an de la cununia civilă. 

Potrivit apropiaților acestora, Simona Halep își dorea să ajungă din nou în top 10 WTA, motiv pentru care se antrena din greu. Pentru că muncea foarte mult, Halep nu mai avea timp pentru familie, și așa ar fi apărut neînțelegerile între cei doi.  

Perioadă dificilă pentru sportiva din România

La două luni de la divorț, în octombrie, Simona Halep a ieșit pozitiv la un test anti-doping efectuat la US Open. În organismul sportivei a fost depistată o cantitate mică de Roxadustat, substanță interzisă de Agenția Mondială Antidoping. Sportiva a fost suspendată temporar, iar acum se află în plin proces pentru a le demonstra forurilor mondiale faptul că este nevinovată, așa cum susține.  

Simona Halep, la pământ! Clasamentul WTA, modificat. Ce loc va ocupa sportiva din Constanța

Din păcate, până la marele proces, Simona Halep nu are voie să joace niciun meci oficial, motiv pentru care a pierdut turneul Australian Open 2023. Rezultatele înregistrate la acest turneu au schimbat clasamentul WTA.  

Așadar, Simona Halep va coborî trei poziții, până pe locul 15, cu .141 de puncte strânse în ultimele 12 luni. 

Câți bani a pierdut Simona Halep

În prezent, Halep și echipa pe care a angajat-o se pregătesc pentru procesul care va avea loc la Londra. Deși au aflat modul prin care a fost contaminată sportiva, și anume printr-un supliment nutritiv, aceștia trebuie să dovedească faptul că nu a fost intenționat.  

Cu toate acestea, unul dintre apropiații sportivei, Ion Țiriac, a anunțat că tenismena a pierdut 10 milioane de euro fiindcă nu a fost lăsată să joace meciuri oficiale. Mai mult decât atât, Halep și-a pierdut și antrenorul. Patrick Mouratoglou și-a luat deja alt sportiv pe care să îl antreneze. 

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.