Omul de afaceri, Ion Țiriac, a vorbit, din nou, despre dosarul de dopaj în care este implicată Simona Halep. Iată ce ipoteză șocantă are miliardarul. 

Reamintim că Simona Halep este implicată într-un scandal de dopaj, după ce a ieșit pozitivă la o substanță interzisă de Agenția Mondială Antidoping. Acum, sportiva așteaptă procesul prin care vrea să demonstreze că nu este vinovată. 

Ion Țiriac spune că acest proces ar putea să dureze ani de zile, și a lansat acuzații dure la adresa lui Patrick Mouratoglou, cel care a antrenat-o pe Simona Halep o perioadă de timp. 

Ion Țiriac, critici dure pentru staff-ul Simonei Halep

Chiar dacă Simona Halep a declarat că staff-ul său nu are nicio vină în toată această situație, Ion Țiriac este de altă părere. Acesta nu exclude posibilitatea ca Patrick Mouratoglou, dar și ceilalți oameni din echipă, să aibă vreo implicare în acest caz. 

„Ea a făcut un gest. A spus: „Nu-mi atingeţi echipa”. Cum să nu-ţi atingă nimeni echipa când tu habar nu ai ce mănânci? Ce bei când te antrenezi? Ăia au responsabilitatea. Eu îmi aduc aminte la Sydney că antrenorii schimbau farfuriile cu sportivii. Şi ne aducem aminte de Nurofen. Însă lucrurile astea se pot întâmpla. E absolut justă legea. Ori le dai drumul tuturor să facă ce vor, vorba aia, să moară drogaţi, sau respecţi legea. Eu am spus, am fost la WADA, eu am fost în comitetul ăla de cinci când s-a înfiinţat şi am avut cuvânt mare. Dacă eu îi deschid gura unui sportiv şi altul îi bagă ceva, e dopat. Are dreptul să se apere, dar e dopat”, a declarat Ion Țiriac, prezent la Patinoarul din Otopeni pentru un eveniment special. 

De asemenea, Ion Țiriac a dezvăluit că i-a recomandat Simonei Halep doi avocați buni. Fostul lider mondial nu l-a ascultat pe omul de afaceri și a ales pe altcineva. Despre avocații aleși de Simona Halep, Țiriac spune că sunt lenți.

Simona Halep l-a supărat pe Ion Țiriac! Omul de afaceri, critici dure: „Cum să spui așa ceva?”

Țiriac, despre avocații Simonei Halep: Sunt lenți, foarte lenți

„Dar ea a luat pe altcineva şi sper ca acei avocaţi să îşi facă datoria. Pentru că ea de bine de rău e la sală în fiecare zi, dă cu racheta în minge şi mai vrea să joace. Dacă într-adevăr este un medicament care a fost viciat sau un aliment viciat… Eu din ce am înţeles, Simona este de apărat din toate punctele de vedere. Problema este că ea din august nu a mai jucat.”, a adăugat Ion Țiriac. 

De asemenea, Țiriac este de părere că procesul Simonei Halep ar putea fi manipulat și ar putea dura ani de zile până când tenismena ar putea intra iar pe teren. 

2022, cel mai greu an pentru Simona Halep

Reamintim că pe data de 21 octombrie 2022, Halep a anunțat pe contul său personal de socializare faptul că a fost testată pozitiv la un control antidoping. Este vorba despre teste efectuate la US Open 2022. Echipa angajată de sportivă a reușit să descopere cum a ajuns substanța interzisă în organismul Simonei Halep, dar și cine este persoana care ar fi contaminat-o. 

Acum, sportiva trebuie să demonstreze faptul că toate acestea nu au fost făcute în mod intenționat. Se pare că Halep ar fi fost contaminată de un supliment nutritiv, care conținea Roxadustat, însă pe eticheta acestuia nu era specificat acest lucru. 

Roxadustat este o substanță care se administrează pacienților care suferă de boli renale grave și de anemii severe. Aceștia, din cauza gravității bolii, nu mai pot depune efort și obosesc foarte repede. Roxadustat este o substanță care le ridică rezistența la efort. 

În cazul în care nu va reuși să demonstreze că este nevinovată, Simona Halep va fi suspendată timp de patru ani de zile. Ținând cont de vârsta pe care o are, acesta ar fi clar sfârșitul carierei sportivei. 

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.