Simona Halep, una dintre cele mai îndrăgite și de succes sportive din România, a primit o veste tristă: bunica ei, pe care o chema tot Simona, a încetat din viață.

Pe pagina ei de social media, Simona a postat un mesaj emoționant în care a descris-o pe bunica sa ca fiind „cea mai puternică femeie” pe care a cunoscut-o. În anul 2017, Simona Halep l-a pierdut și pe bunicul său. 

„Maia, ai fost cea mai puternică femeie pe care am cunoscut-o. Să ai drum lin spre viață veșnică! Papule, ai grijă de ea!”, a scris Simona Halep pe pagina sa de Instagram.

Bunica Simonei Halep a murit

În timp ce se confruntă cu această pierdere, Simona Halep se confruntă și cu probleme serioase în carieră. În timp ce așteaptă o decizie finală în cazul de dopaj și în clasamentul jucătoarelor din România s-au schimbat mai multe lucruri potrivit datelor publicate de Asociația de Tenis pentru Femei (WTA). Cu toate acestea, Simona rămâne jucătoarea noastră cu cea mai bună clasare, deși este suspendată pentru dopaj, ocupând locul 25 în clasamentul mondial cu 1565 puncte. 

Simona Halep, în doliu! Bunica celei mai bune tenismene din România a murit: Ai fost cea mai puternică!

În ceea ce privește alte jucătoare de la noi din țară, Sorana Cîrstea a urcat nouă locuri în clasament, după ce a ajuns în sferturile de finală ale turneului WTA de la Indian Wells și se află acum pe locul 74 cu 838 puncte. 

Schimbări în clasamentul WTA

Irina Begu a urcat patru locuri și se află pe locul 34 cu 1288 puncte, în timp ce Ana Bogdan a coborât pe locul 60 cu 956 puncte. Gabriela Ruse a urcat două locuri și se află pe locul 145 cu 455 puncte, în timp ce Irina Bara a coborât patru locuri și se află pe locul 197 cu 339 puncte. 

La dublu, Gabriela Ruse a urcat un loc și se află pe locul 40 cu 1736 puncte, în timp ce Monica Niculescu a coborât pe locul 43 cu 1600 puncte. Poloneza Iga Swiatek rămâne lider în clasamentul WTA, urmată de belarusa Arina Sabalenka și americanca Jessica Pegula. Elena Rîbakina din Kazahstan, câștigătoare la Indian Wells, a urcat trei locuri și se află acum pe locul 7 cu 3720 puncte.