Simona Halep este una dintre primele jucătoare de tenis care au decis să doneze pentru a-și ajuta colegele aflate într-o situație dificilă

În perioadele grele se vede adevăratul chip al oamenilor și caracterul lor. Vedem în ultima perioadă tot mai clar care sunt oamenii care se gândesc și la viața altora și cine sunt cei acre bravau înainte de pandemie și acum stau ascunși sub pătură, așteptând să treacă valul și să redevină mondeni și caritabili.

Simona Halep este una dintre persoanele publice care, de-a lungul transformării ei într-un mare nume al tenisului mondial, și-a păstrat imaginea de om echilibrat și lipsit de pretenții, iar ultimul anunț făcut de antrenorul său vine ca o nouă confirmare în acest sens. Se pare că sportiva româncă a decis să urmeze exemplul jucătorului sârb Novak Djokovici, care după ce a donat bani pentru spitale a propus acum ajutarea colegilor din tenis afectați de oprirea activităților sportive.

„Știu ca WTA le întreabă pe jucătoare dacă vor face ceva similar cu ce a propus Novak Djokovici. Vă pot spune că Simona a fost de acord să facă acest lucru”, a dezvăluit Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep, citat de The National.

Această propunere vine după ce numeroase jucătoare s-au plâns că au probleme financiare și nu se  pot descurca după ce turneele au fost anulate. În aceste condiții, WTA caută o soluție pentru a strânge bani, în sprijinul celor care au câștiguri mai mic din tenis și au nevoie de ajutor. Simona Halep este una dintre primele jucătoare care au acceptat să doneze pentru celelalte sportive.

Românca ocupă locul 4 în topul celor mai mari câștiguri din istorie, după Serena Williams, Venus Williams si Maria Sharapova. Halep a câștigat din premiile obținute în turneele de tenis la care a participat 36.551.855 de dolari.

 

Share.