Unul dintre martorii experți care au apărut la tribunal pentru a-i lua apărarea Simonei Halep, Jean-Claude Alvarez, este convins că jucătoarea română este nevinovată.

Acesta a examinat firele de păr ale sportivei și a ajuns la o concluzie clară: Simona Halep nu a folosit substanța Roxadustat. Jean-Claude Alvarez, care este directorul laboratorului de toxicologie CHU de Garches din Franța, a făcut publice rezultatele analizelor într-un interviu acordat publicației L’Equipe.

Simona Halep ar fi nevinovată

Decizia recentă a tribunalului Sport Resolutions a reținut două abateri de care Simona Halep a fost acuzată: prezența substanței Roxadustat în proba de urină și utilizarea unei substanțe sau metode interzise pe parcursul anului 2022.

Situația în care se află Simona Halep a stârnit un scandal uriaș în lumea tenisului! Jucătorii se revoltă: Trebuie să punem capăt...!

Aceste acuzații au fost susținute de analiza a 51 de probe biologice de sânge recoltate în cadrul programului pașaportului biologic.

Cu toate acestea, Jean-Claude Alvarez, expert în farmacologie și toxicologie, vine cu o perspectivă diferită.

El a examinat firele de păr ale Simonei Halep și a ajuns la concluzia că aceasta nu a folosit Roxadustat. În interviul acordat L’Equipe, Jean-Claude Alvarez a declarat:

“Este incredibil să asistăm la condamnarea unei femei nevinovate. Simona Halep a pledat întotdeauna pentru un sport fără dopaj. Acesta este un mare regret! Având în vedere concentrația de substanță din părul ei, este imposibil ca ea să fi utilizat eficient Roxadustat. De asemenea, trebuie menționat că Roxadustat este o substanță care abia există în Europa și nu este disponibilă în Statele Unite”.

Simona Halep va face apel împotriva suspendării sale pe o perioadă de patru ani pentru acuzații de dopaj. Într-un comunicat de presă, Halep a declarat că va continua să se antreneze și să lupte pentru a-și dovedi nevinovăția și a reveni pe teren.

Ea intenționează să facă apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv și să urmeze toate căile legale pentru a se lupta împotriva companiei care a produs suplimentele alimentare contaminate.

Simona Halep a fost suspendată provizoriu în octombrie 2022, iar perioada de ineligibilitate a fost stabilită între 7 octombrie 2022 și 6 octombrie 2026. Pentru a-și găsi dreptatea, jucătoarea va merge la Curtea de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, care reprezintă ultima ei șansă.

În cazul în care nu va obține un verdict favorabil sau o diminuare a pedepsei (TAS a redus la jumătate suspendarea Sharapovei, de exemplu), există riscul ca Simona Halep să aibă parte de un final de carieră dezamăgitor.