Simona Halep vrea să își facă dreptate, după ce Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis a suspendat-o 4 ani, în scandalul dopajului. Sportiva a acționat în instanță compania de la care a cumpărat suplimentele contaminate cu Roxadustat.

Simona Halep cere daune de 10 milioane de dolari

Simona Halep cere o despăgubire imensă, după ce a fost suspendată pentru o perioadă de 4 ani. Decizia aparține unui tribunal independent al Agenției Internaționale pentru Integritate în Tenis, care s-a ocupat de dosarul său în scandalul de dopaj.

Sportiva a fost testată pozitiv pentru Roxadustat la US Open 2022. Imediat după rezultatul pozitiv, ITIA a suspendat-o temporar.

Apărarea Simonei a fost faptul că substanța interzisă a ajuns în organismul său fără ca ea să știe. Este vorba despre un supliment pe care îl introdusese recent, la recomandarea unui membru al echipei sale.

Acum, jucătoarea de tenis vrea să-și facă dreptate. A atacat decizia de suspendare, dar a mai deschis un proces. Unul dintre avocații săi a transmis că a dat în judecată compania Schinoussa Superfood, producătorul suplimentelor contaminate.

Am dat în judecată compania canadiană cu mai bine de o lună și jumătate în urmă. Procesul nu poate să fie decât unul de despăgubire, el nu va avea decât o influență civilă, nu poate să aibă niciun un fel de influență în dosarul sportiv., a transmis Bogdan Stoica, avocatul Simonei.

Reprezentantul legal al sportivei nu a transmis despre ce sumă este vorba. Surse din presa sportivă afirmă însă că ar fi vorba despre o avere. Mai exact, Simona Halep a cerut despăgubiri în valoare de peste 10 milioane de dolari.

Instanța a acceptat argumentele avansate de Simona Halep, care a susținut că a consumat suplimente alimentare contaminate. Totuși, s-a dovedit că cantitatea de Roxadustat depistată în organismul său era una destul de mare.

Sportiva a luat suplimentele la recomandarea fizioterapeutei sale, Candice Gohier. Acesta a fost introdus în alimentația sa după accidentarea din august.