Simona Halep va fi audiată în fața unui Tribunal pe data de 28 mai. Amânarea procesului a provocat o reacție puternică din partea tenismenei.

Halep a fost extrem de dezamăgită din cauză că audierea sa a fost amânată pentru a treia oară, chiar și pentru încă o lună. Ea a subliniat că așteaptă să fie judecată încă din octombrie 2022. În decembrie, ea a reușit să demonstreze că lotul de suplimente pe care îl folosea era contaminat, ceea ce a dus la rezultatul pozitiv al testului anti-doping.

Simona Halep, dezamăgită total de ITIA

Halep a solicitat o audiere rapidă conform regulamentului anti-doping, considerând că este dreptul ei. Cu toate acestea, ITIA (Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului) a amânat audierea de trei ori și nu i-a permis să fie judecată de un Tribunal Independent. Această situație a dus la imposibilitatea sa de a participa la competiții timp de 8 luni.

Sportiva a dezvăluit că acum este sigură că va rata turnee importante precum Australian Open, Roland Garros și Wimbledon. Pe lângă pierderea punctelor și clasamentului, Halep a menționat că această situație afectează și sănătatea ei mentală. Ea a subliniat că ITIA nu respectă regulile în ceea ce privește audierea sa și consideră că justiția amânată este practic interzisă.

„Încă o dată, în această seară, sunt devastată. ITF (ITIA) mi-a amânat pentru a treia oară audierea, din nou pentru încă o lună.

Aștept să fiu judecată din luna octombrie a anului trecut. În decembrie am reușit, în sfârșit, datorită experților, să demonstrez că lotul de suplimente pe care îl foloseam era contaminat, de aici și rezultatul pozitiv al testului.

Am cerut, așa cum prevede regulamentul anti-doping, o audiere rapidă: este dreptul meu, este scris în regulament! Din păcate ITF (ITIA) mi-a amânat audirerea de trei ori, mi-a interzis dreptul de a fi judecată de un Tribunal Independent. Nu mi-a permis să particip la niciun turneu în ultimele 8 luni.

Acum știu cu siguranță că voi rata Australian Open, Roland Garros și Wimbledon. Nu mai menționez că am pierdut toate punctele, clasamentul. Nu doar că îmi omoară reputația, dar nici nu vreau să discut despre urmările asupra sănătății mele mentale.

Nerespectarea regulilor de către ITF (ITIA) cu privire la audierea pe care o solicit este total lipsită de respect. Nu mai am cuvinte… Justiția amânată este justiție interzisă”, a scris Simona Halep pe rețelele de socializare.

Simona Halep, anunț trist: Sunt devastată! Acum știu cu siguranță că voi rata...

Care este explicația ITIA

ITIA a menționat că a propus ca ambele acuzații să fie judecate în aceeași înfățișare pentru a evita multiplele audieri. Cu toate acestea, decizia finală aparține Tribunalului. Simona Halep va avea ocazia să-și prezinte argumentele în fața acestuia.

Premierul Nicolae Ciucă a comentat și el cazul Simonei Halep, afirmând că această chestiune nu este încă validată și că este incorect să o judece în acest mod. Liderul PNL consideră că Halep este nevinovată și că situația este nedreaptă față de ea.