Recent, s-a stabilit cum a ajuns substanța interzisă în corpul Simonei Halep. Însă coșmarul nu s-a terminat pentru sportiva noastră. 

Simona Halep a reușit să dovedească cum a ajuns substanța Roxadustat în organismul ei, după mai bine de o lună și jumătate de la acuzațiile de dopaj. Acum, sportiva trebuie să demonstreze faptul că substanța interzisă de Agenția Mondială Antidoping a ajuns în organismul său în mod accidental. 

Halep a dovedit faptul că Roxadustatul a ajuns în corpul ei, după ce aceasta a consumat un aliment nutritiv. Pe eticheta alimentului respectiv nu era precizată prezența Roxadustatului. După apariția acestor informații, Simona Halep a ajuns din nou pe prima pagină a ziarelor din afara țării. 

Presa străină, despre Simona Halep: O legendă a tenisului

Jurnaliștii de la Punto de Break sunt de părere că Simona Halep este aproape de o victorie așteptată. Mai exact, româna are șanse ca suspendarea de patru ani să îi fie redusă, sau chiar ridicată.  

„Sportiva și echipa ei medicală și juridică au lucrat conștiincios în ultimele luni. O legendă a tenisului ca ea nu vrea să-și încheie cariera cu această pată pe CV și are deplină încredere că își poate dovedi nevinovăția. Ea este pe drumul cel bun”, se arată într-un articol publicat de presa spaniolă.

Simona Halep a dat lovitura în scandalul de dopaj! Informații de ultimă oră: Este pe drumul cel bun

Halep, pusă la zid

Reamintim faptul că, în urmă cu o lună și jumătate, Simona Halep a fost depistată pozitiv la o substanță interzisă de Agenția Mondială Antidoping. Anunțul a fost făcut pe pagina de Instagram a sportivei, care a spus că va lupta până la final pentru a demonstra faptul că substanța Roxadustat nu a ajuns în organismul său în mod intenționat.

Chiar dacă a fost pusă la zid de mai multe persoane, Halep nu s-a lăsat intimidată. Ea a continuat să lucreze cu echipa sa, până a reușit să demonstreze cum a ajuns substanța în organismul ei. Sportiva a fost suspendată temporar, până când va reuși să demonstreze că este nevinovată. Dacă nu va face acest lucru, va fi suspendată patru ani de zile. 

Pentru a demonstra faptul că este nevinovată, Halep a angajat o agenție franceză de toxicologie și farmacologie. Specialiștii au ajuns la concluzia că suplimentele nutritive utilizate de Simona Halep ar fi conținut această substanță, fără a scrie pe etichetă. 

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.