Anunț de ultimă oră în cazul scandalului de dopaj în care este implicată Simona Halep! Cum ar fi ajuns substanța interzisă în organismul sportivei. 

Au apărut informații noi în scandalul de dopaj în care este implicată cea mai bună tenismenă din România, Simona Halep. Judecătorul român din cadrul Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, Cristian Jura, a dezvăluit cum ar fi ajuns substanța Roxadustat în organismul sportivei românce. 

Se pare că Halep ar fi dovedit faptul că substanța interzisă ar fi ajuns în organismul ei printr-un supliment alimentar contaminat. Eticheta produsului nu prevedea prezența substanței din clasa EPO. 

Cum a ajuns Roxadustatul în organismul Simonei Halep

„Se pare că s-a identificat modalitatea prin care Roxadustatul a pătruns în organismul sportivei, și anume prin ingerarea unui supliment alimentar contaminat. Produsul contaminat este un produs care conține o substanță interzisă, fără ca aceasta să fie precizată pe eticheta produsului sau în informațiile accesibile printr-un demers rezonabil de căutare pe internet”, a declarat Jura, potrivit ProSport. 

Mai departe, Simona Halep trebuie să demonstreze faptul că nu a ingerat intenționat substanța Roxadustat pentru a-și îmbunătăți performanțele sportive. Sunt totuși șanse destul de mari pentru ca sportiva  să scape de suspendare. 

Ce trebuie să facă Simona Halep în continuare

În acest moment, Halep se află între două tăișuri. Mai exact, ea se află între ridicarea suspendării și suspendarea timp de patru ani din activitatea sportivă. Suspendarea poate fi redusă sau chiar eliminată total dacă se va dovedi foarte clar cum a pătruns substanța interzisă în corpul Simonei Halep. De asemenea, Halep mai trebuie să dovedească faptul că nu a avut nicio secundă intenția de a se dopa pentru a fi mai bună pe teren. 

Simona Halep a dat lovitura! A demonstrat tot: Cum a ajuns substanța interzisă în organismul sportivei
Social media

Una dintre condiții a fost îndeplinită, mai exact, cum a pătruns Roxadustatul în organismul Simonei Halep. Acum urmează ca sportiva să găsească modalitatea prin care să demonstreze că nu a știut ce substanță a ingerat.  

Reamintim că în urmă cu o lună de zile, tenismena a anunțat pe contul personal de Instagram faptul că a ieșit pozitiv la două teste antidoping efectuate la US Open. Am spus încă de pe atunci că este nevinovată și că va face tot posibilul pentru a demonstra faptul că nu s-a dopat în mod intenționat. Deși a fost criticată, dur ba chiar acuzată că face pe victima, Simona Halep a continuat să își demonstreze nevinovăția. 

Riscă să își nenorocească toată cariera

În cazul în care nu va reuși să demonstreze faptul că substanța respectivă nu a ajuns în organismul ei, în mod intenționat, Simona ar putea fi suspendată timp de patru ani din tenis. Acesta ar fi clar sfârșitul carierei ținând cont de vârsta pe care o are.  

Despre cel mai dureros, însă, este faptul că în cazul în care va fi acuzată oficial de dopaj, sportivei i se va șterge punctajul din topul WTA. Nu va mai conta niciodată că Halep a fost numărul 1. 

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.