Fosta perezentatoare a emisiunii ”Acces Direct”, Simona Gherghe, se declară total revoltată de modificarea Ordonanței Militare în urma discuției dintre Marcel Vela și Preafericitul Daniel în ceea ce privește perioada sărbătorilor de Paște. Aceasta și-a exprimat nemulțumirile printr-o postare pe rețelele de socializare.

”Dumnezeu iubește oamenii. Eu așa cred! Iar Dumnezeu nu ar pune viața oamenilor în pericol, în numele Lui! Ce nevoie aveau românii ortodocși de viermuiala asta, în Săptămâna Mare? Se supăra, oare, Dumnezeu, dacă ne aprindeam fiecare o candelă, în casele noastre, în tăcere și în smerenie, cu gândul la părinții sau bunicii de care TREBUIE să avem grijă și să-i protejăm? Nu se supăra… Nu puteam să avem și noi decența și înțelepciunea catolicilor? Credința nu se măsoară în lumina “sfântă” sau în “prescura” împachetată! Credința înseamnă să-ți pese de cel de lângă tine, înseamnă să ai grijă de el, nu să-i pui viața în pericol!”, a mărturisit Simona Gherghe, urmând ca ziua următoare, Vela să facă următorul anunț: ”Oamenii nu vor avea voie să meargă la biserică de Înviere, pentru a lua Lumina Sfântă!”.

Se pare că Simonei Gherghe i s-a făcut dor de public, de telespectatori și de tot ceea ce înseamnă televiziune, astfel că a precizat, în cadrul unui interviu, că se gâdește serios să revină pe micile ecrane după o absență de un an.

“Sper să fie bine și să mai existe bugete pentru producții tv. Sunt mulți oameni care și-au pierdut pâinea și care stau cu grija lunilor ce vor urma. Dar am speranța că, ușor, ușor, lucrurile vor reveni la normal, căci românii iubesc să se uite la televizor.

Mi-e dor de televiziune, de adrenalina live-ului, de interacțiunea cu telespectatorii. Când se va termina pandemia asta, am de gând să mă întorc la profesia mea, într-un format pe care îl voi alege cu grijă.”, a declarat Simona.