Pe fondul discuțiilor despre o eventuală închidere a tututor școlilor din România, din cauza coronavirusului COVID-19, Simona Gherghe a avut o reacție virulentă. Vedeta a avut on mesaj ferm pentru toți cei care consideră că o astfel de măsură nu este necesară în aceste momente.

Pe rețelele de socializare, Simona Gherghe a scris un mesaj pentru toți cei care critică o eventuală închidere a școlilor din România, pentru evitarea unei epidemii. Vedeta este ferm convinsă că ce ar trebui să primeze este sănătatea copiilor și consideră că cea mai bună soluție este prevenția.

„Bâjbâiala asta cu “închidem școlile” “hai să mai așteptăm” “nu e momentul” mi se pare total lipsită de responsabilitate. Ce ar trebui să primeze, acum, e sănătatea copiilor noștri. Nu trebuie să avem un număr alarmant de îmbolnăviri, ca să luăm o decizie care sigur ajută la prevenirea răspândirii virusului. Fără panică, da, încă nu e de speriat situația de la noi, dar ar putea deveni și încă foarte repede, dacă e să judecăm viteză cu care se transmite COVID-19”, a scris Simona Gherghe.

În continuare, vedeta a avut on mesaj pentru cei care ar fi nemulțumiți de o astfel de măsură, din cauza faptului că nu ar avea cu cine să îi lase pe cei mici.

„Știu că pe mulți i-ar nemulțumi o astfel de măsură, că e și problema asta cu cine să-i lase pe cei mici, dar sănătatea copiilor trebuie să fie prioritatea! Asta e cel mai important”, a mai scris fosta prezentatoare.

Mai mult, vedeta a mai menționat și faptul că toate companiile ar trebui să fie mai înțelegătoare cu programul angajaților, având în vedere că ne confruntăm cu o situație specială și nemaiîntâlnită.

„Calm și sănătate! Și nu uitați de regulile esențiale de prevenție, în principal spălarea mâinilor. Aș adăuga și strănutul în pliul cotului, nu în palme. Fetița noastră de 2 ani și 9 luni a deprins acest obicei”, a concluzionat Gherghe.