Reclamă

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a anunțat planuri de lansare a două proiecte de ajutor pentru cetățenii români. Anunțul a fost făcut în timpul unei vizite la Uzina Dacia din Mioveni, alături de comisarul european pentru locuri de muncă și drepturi sociale, Nicolas Schmit.

Întâlnirea cu oficialii companiei, printre care Jean André Barbosa, vicepreședinte pentru afaceri europene al Grupului Renault, și Cristian Nevzoreanu, director executiv Afaceri Publice și Comunicare Renault Group România, a cuprins o serie de subiecte importante, precum susținerea industriei auto naționale și europene, îmbunătățirea competitivității forței de muncă, provocările tranziției verzi și digitale, salariul minim pe economie la nivel european și condițiile de muncă ale angajaților.

Nicolas Schmit a declarat: „Uzina Dacia din Mioveni a dovedit că românii sunt foarte productivi, înalt calificați. Sunt bucuros să fiu astăzi aici împreună cu doamna ministru Simona Bucura-Oprescu pentru a vedea ce înseamnă industria auto din România. Trebuie să încurajăm tinerii să lucreze în industrie, dar și să fie pregătiți pentru upskilling și reskilling pentru a face față provocărilor tranziției verzi și digitale.”

Ministrul Muncii a subliniat importanța susținerii industriei auto și a angajamentului guvernului în fața provocărilor economice și sociale: „Dacia înseamnă mai mult decât o afacere, înseamnă o mare mândrie pentru argeșeni și nu numai! Aici se produce o mașină la fiecare 56 de secunde. De aici, de la Uzina Dacia, pleacă aproape 10% din exporturile României pe toate continentele. De aceea este important să venim cu ceva în plus pentru a ajuta economia auto nu doar în România, ci în întreaga Uniunea Europeană!”

Simona Bucura-Oprescu a anunțat, de asemenea, că prin intermediul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă se vor iniția două inițiative de instruire profesională, susținute financiar de Fondul Social European: „Formarea profesională prin programe la locul de muncă prin acordarea de sprijin financiar angajatorilor care încheie contracte de ucenicie cu șomeri este o prioritate. De aceea vom derula proiectele FORMACTIV – Formare și muncă activă, în valoare de 59 de milioane de euro, care vizează un grup țintă de 5.105 șomeri non-NEETs, și proiectul START – Investește în calificare pentru viitor!, cu o valoare de 27 de milioane de euro, care vizează un grup țintă de 1.972 de șomeri NEETs.”

Detaliile specifice ale proiectelor de ajutor vor fi comunicate în perioada următoare. Aceste inițiative subliniază angajamentul guvernului de a sprijini cetățenii în fața provocărilor economice și sociale și de a colabora cu partenerii europeni pentru a asigura o tranziție echitabilă spre o economie mai verde și digitalizată.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro