Reclamă
Reclamă

Câți oameni cunosc defapt originile celei mai căutate categorii de jocuri de noroc? Se vorbește des despre jucătorii profesioniști, despre turnee sau ultimele noutăți în ceea ce ține de tehnologie, dar puțini jucători cunosc detalii despre cum au reușit sloturile să devină o tendință atât de căutată. Desigur, în prezent oricine se poate bucura chiar și de pacanele online, dar cum au apărut oare principalele elemente de bază definitorii pentru acestea?

Scurt istoric al sloturilor

Jocurile de noroc au o istorie bogată, puternic înrădăcinată în diverse culturi. Cu toate acestea, sloturile pot fi considerate a fi apărut relativ recent, în secolul al XIX-lea. Printre primele forme pe care sloturile le-au luat au fost mașinile de joc cu monede, simple și mecanice, apărute în Statele Unite. „Liberty Bell” reprezintă primul slot modern. Creația lui Charles Fey avea trei role cu simboluri precum clopote, stele și inimi. Combinația cea mai dorită de simboluri pe acest aparat erau cele trei clopote. Popularitatea lor s-a extins pe urmă rapid în cazinouri și baruri, unde ofereau tot felul de premii diverse. Tehnologia a continuat să avanseze și în paralel cu aceasta și distracția oferită de sloturi. Primele sloturi electromecanice au apărut în anii 1960 și 1970, pentru a fi pe urmă înlocuite de sloturile cu microprocesoare. Inovațiile au adus o varietate mai mare de jocuri și funcții bonus, exact ceea ce jucătorii își doresc. Era digitală a deschis o cale complet nouă pentru această categorie de jocuri. În prezent jucătorii se bucură de o varietate incredibilă de teme, funcții bonus, grafică avansată și premii mari.

Fructe

Oamenii au tendința de a asocia simbolul fructelor cu sloturile întocmai pentru că ele au apărut împreună cu mașinile de slot mecanice la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea. Aspectul lor colorat și familiar a fost folosit pentru a indica premii sub formă de gumă de mestecat sau fructe de gumă. Este vorba de fructe precum cireșe, lămâi, portocale, prune, pepeni și struguri. În prezent sunt folosite în jocuri cu intenția de a imita aspectul și simplitatea mașinilor de slot vechi. Există numeroși jucători care încă știu să aprecieze jocurile de tip slot tradiționale sau clasice pentru simplitatea lor și sentimentul de nostalgie invocat.

BAR, clopote, coroane

La fel de iconice și recunoscute precum simbolurile cu fructe au ajuns să fie și cele BAR, clopotele și coroanele. Ele sunt chiar și în prezent unele dintre cele mai des întâlnite în lumea sloturilor. Simbolurile BAR au apărut pentru prima dată pe mașinile de slot mecanice, iar în prezent pot aduce câștiguri în funcție de varianta și numărul lor. După cum a fost ales și numele, simbolurile clopote și-au făcut pentru prima dată apariția pe mașina „Liberty Bell”, creată în 1895. Astăzi ele sunt asociate cu anumite câștiguri puțin mai mari iar designul tinde să varieze de la joc la joc. Deși sunt și ele nostalgice, coroanele sunt întâlnite mai rar. Designul tinde să varieze însă mereu se poate identifica forma de coroană regală sau coroană de aur.

Reclamă

Wild

Simbolurile Wild sunt o dovadă a modernizării jocurilor de slot. Apărute pentru prima dată la începutul erei jocurilor video, acestea marchează digitalizarea prin capacitatea jocurilor video de a oferi caracteristici și funcționalități mai complexe. Versatilitatea acestor simboluri a ajuns să reprezinte una dintre cele mai apreciate caracteristici din lumea jocurilor de sloturi. Simbolul Wild adaugă șanse suplimentare de câștig prin înlocuirea altor simboluri. O dată înlocuite, jucătorii reușesc să formeze combinații câștigătoare. Există mai multe tipuri de simboluri Wild, precum cel standard, expanding, sticky sau multiplicator. Fiecare oferă oportunități puțin diferite, prin urmare este important ca jucătorii să citească ce funcții îndeplinesc în cadrul jocului ales.

Scatter

O altă caracteristică importantă în jocurile de sloturi este reprezentată de simbolurile Scatter. Și acestea au apărut în perioada de tranziție spre jocurile digitale, introducând un element de interactivitate și potențial de câștig suplimentar. Atunci când un astfel de simbol este întâlnit, jucătorii se pot aștepta la funcții bonus sau runde gratuite în jocuri. Diferă de alte simboluri prin faptul că poate avea diferite forme și funcții. În plus, poate apărea în orice poziție de pe ecran. În prezent ele sunt o caracteristică standard în majoritatea jocurilor, activând runde bonus unde jucătorii au șanse de câștig mai mari.

Tematice

Simbolurile tematice au apărut în evoluția naturală a jocurilor de sloturi. Elementul de imersiune adus de acestea sporește atractivitatea jocului și adesea conturează povești sau concepte specifice într-un joc. Dimensiunea tematică și vizuală este abordată diferit de la joc la joc, acoperind o gamă variată de teme, de la aventuri la filme și cultură populară. Publicul care le apreciază este divers deoarece acestea reușesc să genereze atmosfere foarte deosebite și autentice.

Concluzie

Putem spune că în prezent ne bucurăm de o gamă extrem de bogată de jocuri de slot, care vin la pachet cu simboluri pe măsură. Diversitatea este la putere, îndepărtând cu ușurință plictiseala. Nu este vorba doar de atractivitatea vizuală, ci chiar și de oportunitățile oferite de funcțiile speciale. Totuși, unele simboluri reușesc să se mențină relevante, chit că nu au fost schimbate prea mult față de forma lor originală. Aici intervine factorul emoțional și anume nostalgia. Jucătorii adoră să se bucure de experiențe tradiționale sau clasice iar acest lucru nu pare să se schimbe prea curând, indiferent de cât de multe inovații ar apărea în industrie.

Reclamă
Share.

Sunt un jurnalist cu o viziune clară și un stil unic. Fiecare poveste pe care o spun reflectă tenacitatea și curiozitatea mea. Renumele meu crește odată cu dezvăluirile curajoase și analizele pătrunzătoare. Chiar și în zgomotul mediatic, vocea mea se distinge și promite inovație.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro