Termenul de silvoterapie derivă de la cuvintele silvic și terapie, mai exact terapia cu ajutorul pădurilor. Acest termen este cunoscut încă de demult și se referă la practica sportului, de orice fel prin păduri.

Alergarea, mersul cu bicicleta sau o simplă plimbare de câteva minute pot face minuni, mai ales dacă acest lucru se întâmplă sub umbra unor arbori.

Oxigenul care se află în arborii din păduri conține anumite substanțe foarte benefice organismului uman, acestea stimulându-l și totodată ajutând enorm de mult la oxigenarea creierului.

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

De acest tip de terapie se poate bucura oricine, iar cei care pot beneficia și mai mult sunt persoanele care suferă de ușoare boli psihice precum nervozitatea, persoanele cu probleme respiratorii și cei care suferă adeseori de migrene. Cel mai bun moment de a beneficia de oxigenul provenit din arbori, spun specialiștii, este seara sau după masa.

Este o metodă uimitoare pentru a combate și stresul sau oboseala care se acumulează zilnic. Doar prin simplul fapt că omul se află acolo, înconjurat de liniște și de un peisaj uimitor, se pot întâmpla minuni.

Acest tip de terapie este unul indicat pentru toate vârstele și este important ca și măcar odată la cateva zile omul să se detașeze de problemele zilnice și să se regăsească în natura. Este cel mai simplu mod de a te face fericit și nu este nici costisitor.