Silviu Biriș este unul dintre cei mai iubiți actori de pe scena teatrului românesc. De curând, acesta a început studiile la Facultatea de Teologie. Situația în care ne aflăm în momentul de față, pentru stoparea epidemiei de coronavirus, a adus în prim-planul autorităților ideea conform căreia o soluție foarte bună este reprezentată de închiderea bisericilor pe o perioadă nedeterminată. Această abordare a autorităților l-a deranjat foarte tare pe iubitul actor, iar reacția foarte dură a lui nu a întârziat să apară pe rețele de socializare.

Reclamă

De când a început studierea teologiei, Silviu Bireș a devenit un adevărat credincios și susținător al Bisericii Ortodoxe. Drept urmare, acesta nu concepe ca bisericile să fie închise pe timpul pandemiei. Consideră faptul că autoritățile au semnat deja sentința pentru poprul pe care îl conduc. Închiderea bisericilor înseamnă, în definitiv, primul pas către îmbolnăvirea și mai gravă a sufletelor oamenilor, declară faimosul actor Silviu Biriș.

„În atenția celor care și-au asumat deciziile unei țări. Vă faceți părtași la moartea unui popor. Închizând bisericile, închideți «Spitalele Sufletelor». Voi aveți acum de lucru. Dar noi ce facem?! Vă privim încarcerați cum vă faceți și faceți planuri de salvare. Lăsați-ne și pe noi să vă ajutăm! Lăsați-mă și pe mine să mă salvez! Lăsați-L și pe Dumnezeu să lucreze!

Altfel veți fi responsabili nu pentru 70 sau 100 sau 1.000 de decese, ci pentru milioane. Nu vă mai raportați doar la cele materiale, văzute, raportați-vă și la suflet, la cine vă dă viață și vă ține în viață! Nu suntem bucăți de carne care merg în crematorii ca niște gunoaie. Suntem oameni! Cât despre cei care nu mărturisesc aceeași credință cu mine, uitați-vă în sufletele voastre. Sunt probabil la fel de goale ca portofelele… Dumnezeu să vă dea gândul cel bun!”, a mărturisit Silviu Biriș pe rețelele de socalizare nu cu mult timp în urmă.