Silvestru Şoşoacă rămâne sub control judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, în dosarul falsificării semnăturilor pentru candidatura sa la Parlamentul European, a decis luni Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Decizia instanţei este definitivă.

Pe 5 iunie, Silvestru Şoşoacă a fost pus sub control judiciar pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals şi fals în declaraţii. Ancheta îl vizează şi pe liderul AUR, George Simion, care l-ar fi ajutat pe Silvestru Şoşoacă să falsifice semnăturile.

„În luna aprilie 2024, liderul unei formaţiuni parlamentare, deputat, i-a instigat, atât direct, cât şi prin interpuşi, pe mai mulţi membri ai unei formaţiuni politice şi pe o serie de angajaţi ai Parlamentului României care desfăşoară activităţi lucrative în cadrul formaţiunii politice respective, să procedeze la falsificarea câtorva mii de liste de susţinători necesare depunerii de către un candidat independent a candidaturii pentru alegerile pentru Parlamentul European din data de 9 iunie 2024. În acest context, în data de 9 aprilie 2024, deputatul în cauză a solicitat, atât direct, cât şi prin intermediul unor persoane de încredere, mobilizarea în regim de urgenţă a câtorva zeci de persoane la sediul central al formaţiunii politice în scopul completării listelor de susţinători necesare depunerii candidaturii independente, prin consemnarea în cuprinsul listelor a datelor reale ale unor cetăţeni, copiate din alte liste de susţinători completate anterior de membrii formaţiunii, demers urmat de falsificarea semnăturilor respectivelor persoane”, a transmis Parchetul General într-un comunicat de presă.