Iată cât încasează lunar David Popovici de la CS Dinamo.

La doar 17 ani, David Popovici a reușit să impresioneze toată lumea la Campionatul Mondial de Natație din Ungaria. Tânărul a obținut aurul la 200m liber și a ajuns în semifinale la 100m liber. În cele din urmă, s-a aflat ce salariu încasează lunar sportivul de la CS Dinamo. 

Oare ce salariu primește David Popovici lunar, de la CS Dinamo? Aceasta este întrebarea care stă pe buzele multor oameni. Tânărul de 17 ani a câștigat medalia de aur în proba de 200 de metri din cadrul Campionatelor Mondiale de la Budapesta. Acesta a stabilit un nou record mondial, 1 min 45 sec 18/100, fiind cel mai bun timp al serii.

social media

Ce salariu primește campionul mondial David Popovici, de la CS Dinamo

Cu toate că a stabilit un nou record mondial, David Popovici primește un salariu mai mic față de fotbaliștii retrogradați în Liga 2. Tânărul înotător este plătit lunar de CS Dinamo, care aparține Ministerului de Interne. Așadar, David Popovici încasează lunar suma de 7.000 de euro, fiind plătit din bani publici.

Cu toate că înotătorul primește mai puțini bani față de fotbaliștii din Liga 2, David Popovici încasează mai puțin și decât anumite jucătoare de la CSM București. De asemenea, salariul lui e și sub portarii Grubisici – 12.000 și Wester – 13.000 de euro lunar, extrema stângă Dembele – 8.000, pivotul Broch – 8.000, extrema dreapta Martin – 8.000 etc.

„Un înotător poate trăi din sportul pe care îl practică doar dacă devine un sportiv consacrat”

Președintele Federației Române de Natație, Camelia Potec, a mărturisit că un sportiv poate trăi din salariul pe care îl încasează doar dacă devine un sportiv consacrat. Ea este de părere că nu este sufiect să fii nici măcar un campion național.

„Cluburile de stat din înot angajează numai sportivi care câștigă medalii la Campionatele Naționale. Ăsta e și motivul pentru care nu avem seniori foarte mulți. La CN de seniori participă foarte mulți juniori, care sunt susținuți de părinți. Când ajungi la seniori sunt două variante: ori ești cineva și atunci te poți susține din natație, ori te lași.

Un înotător poate trăi din sportul pe care îl practică doar dacă devine un sportiv consacrat și ajunge în elita internațională. Nu e suficient nici măcar să fie doar campion național. La nivel de copii și juniori, anumite cluburi de stat acordă indemnizații de efort, dar sunt destul de mici, 600-700 de lei”, a spus Camelia Potec.

Share.

Am absolvit facultatea de jurnalism din cadrul universitatii Hyperion in anul 2021. Recent, am lucrat intr-o companie multinationala (Multidisciplinary Digital Publishing Institute) ca editor de productie in limba engleza. Sunt o persoana modesta, matura si curioasa. Fiind la inceput de cariera doresc sa ma perfectionez si sa-mi dezvolt abilitatile si cunostiintele.