În ultima perioadă, numeroase vedete au apelat la o transformare a zâmbetului cu ajutorul fațetelor dentare. Acestui curent se alătură și pacienții simpli care ajung la stomatolog și cer astfel de lucrări. Deși au un preț extrem de piperat, mulți dintre români au fost gata inclusiv să se împrumute sau să își achite dantura în rate. Zâmbetul de Hollywood este însă extrem de costisitor din cauza mai multor aspecte.
Fațetele dentare sunt realizate într-un strat subțire, din materiale premium
Fațetele dentare au revoluționat în ultimii ani serviciile stomatologice. Nu mulți însă sunt medicii care încumetă să se specializeze și pe această latură estetică a domeniului lor de activitate. În lumea mondenă, curentul de „transformare” a zâmbetului a pornit în urmă cu câțiva ani. Printre primele vedete de la noi care au apelat la acest serviciu stomatologic se numără Bianca Drăgușanu, Dorian Popa și Ruby. Cele trei persoane publice au vorbit asumat despre alegerea lor și au menționat de fiecare dată că nu regretă decizia.
La ora actuală, multe dintre vedetele care se perindă în showbiz au trecut pe la stomatolog pentru a-și pune fațete dentare. Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf au optat în aceeași perioadă pentru un zâmbet de milioane. Loredana Groza, Carmen de la Sălciua, Loredana Chivu, Daniela Crudu sau Raluca Bădulescu au optat de asemenea pentru fațete.
De asemenea Oana Zăvoranu a apărut acum doi ani cu dinți perfecți, iar cel mai recent a ajuns la această procedură, Dana Săvuică.Deși toată lumea le admiră, puțini știu de ce au aceste lucrări dentare, costuri astronomice. Un medic stomatolog celebru a explicat în cadrul unui Podcast ce muncă dificilă se află în spatele producției fațetelor. O piesă care ajunge pe dintele pacientului se realizează la o grosime la fel de mică precum cea a unei lentile de contact.
„O fațetă pe care noi o facem…o lentilă de contact e groasă! (Fațeta) Are o grosime în zona de bază a dintelui undeva la 0.3 mm.”, a explicat medicul.
Pe lângă procedura alambicată, se folosesc materiale de cea mai bună calitate în fabricarea acestora. Astfel, alături se munca stomatologului și a tehnicianului, întreaga lucrare ajunge să coste o avere.