Păsările sunt creaturi ușoare. Corpul lor este compus doar din pene și oase goale. Cea mai mică pasăre din lume este pasărea colibri albină. Aceasta cântărește în jur de 1,6 grame. Totuși, la polul opus, cea mai mare pasăre din lume care poate zbura este albatrosul. Nu datorită greutății sale, ci datorită faptului că are cea mai mare avengură a aripilor dintre orice pasăre care poate zbura.
Albatrosul călător are o greutate cuprinsă între 6 și 12 kilograme. De asemenea, această pasăre are o avengură de 3,1 m. Avengura acestora poate ajunge chiar și până la 3,5 m, iar recordul este de 3,7 m, record deținut de un Albatros rătăcitor. Această specie de albatros rătăcitor este una destul de vulnerabilă și se estimează că au mai rămas doar între 25.000 – 26.000 de adulți în sălbăticie.
Albatrosul, cea mai mare pasăre care poate zbura
Albatrosul este o pasăre foarte mare și maiestuoasă care poate zbura deasupra majorității oceanelor lumii. Aceștia sunt recunoscuți pentru faptul că petrec luni întregi fără să atingă pământul. Totodată, aceste păsări au moduri unice de împerechere. Din păcate aceste păsări sunt pe cale de dispariție din cauza tehnicilor de pescuit periculoase sau din cauza prădătorilor.
Există 23 de specii de albatroși. Totuși, fără îndoială, cea mai cunoscută specie de albatros este albatrosul călător. Acesta este considerat cea mai mare pasăre din lume care poate zbura.
În loc să bată din aripi atunci când zboară, albatrosul parcurge distanțe mari ținându-și aripile în poziție extinsă. Mai mult un albatros poate sta și până la un an fără să pună piciorul pe pământ. În decursul anului, aceste păsări vor atinge doar apa pentru a se hrăni cu calamari sau pești. Cât despre somn, este cel mai probabil ca aceste păsări să doarmă pe aripă.
Totuși, când vine vorba despre împerechere, femelele sunt foarte pretențioase. Dacă acestea nu sunt impresionate de fluieratul, mișcările gâtului sau chiuiturile unui albatros mascul, ele vor trece la următorul pretendent.