Reclamă

Cei care sunt pasionați de cafea, iubesc diminețile fiindcă pot consuma licoarea ce le oferă energie și își pot începe ziua. Dacă nu ai timpul necesar să o prepari acasă, alegi o cafea de la tonomat care este gata în doar câteva minute.

Chiar dacă are un gust bun și îți oferă energie, s-a constatat că nu este deloc sănătoasă. Conținutul unei cafele de la un tonomat este plin de E-uri care dăunează corpului, iar ingredientele nu sunt depozitate în mod corespunzător.

Aparatele de cafea au devenit tot mai complexe de-a lungul timpului și au tehnologii sofisticate. Acestea sunt ușor de utilizat și se pot asambla ușor pe masa din bucătărie. Cele mai noi pot chiar să macine și cafeaua printr-un singur buton pe care îl apăsăm.

Social Media

În prepararea cafelei sunt și tonomatele de cafea. Acestea sunt distribuitoare automate au nevoie de monede sau bancnote, pahare de hârtie. Ele sunt mari și pot oferi câteva sute de cafele dintr-un singur plin. Băutura pe care o dorim, este la o singură apăsare de buton.

Interiorul acestora pare a fi o mică fabrică. Se găsesc locurile în care se depozitează cafeaua, zahărul și laptele. Circuitul prin care se dă comanda și se prepară o cafea trebuie să fie mereu optimizat. Totul este mecanizat și procesul se face automat.

Tonomatul ar trebui igienizat săptămânal, dar cei care se ocupă nu respectă mereu această regulă. Mai mulți angajați ai multinaționalelor au mărturisit că au văzut gândaci care mișunau pe lângă boabele de cafea depozitate.

Când a apărut primul tonomat de cafea

Primul tonomat de cafea de care se cunoaște a fost inventat în 1946. Ele au fost instalate în jurul fabricilor, iar în timpul pauzelor, muncitorii le foloseau. În acea vreme, se oferea un singur tip de cafea.

În 1960 au apărut tonomatele care aveau inclusă și râșnița de boabe. Din 1991 s-au adăugat noi tipuri ce cafea, precum espresso, cafea cu lapte sau cappuccino.


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro