Reclamă

Zeama de la castraveții murați are o grămadă de beneficii pentru organismul uman. Zeama de murături, sărată și ușor picantă reprezintă un deliciu pentru mulți dintre noi. Pe lângă gustul bun, aceasta are și nenumărate beneficii pentru sănătatea noastră.

În poporul român este considerată un adevărat leac care te ajută să scapi de tot felul de dureri. Medicii în schimb o recomandă pentru sărurile ei minerale.

Ce conține zeama de la castraveții murați?

Zeama de la castraveții murați conține o gamă bogată în săruri și acizi care sunt benefici și care apar în urma procesului natural de fermentație a legumelor.

Și tu arunci zeama de la castraveții murați? Iată cum poți să o folosești și cât de multe beneficii aduce
Sursa: Arhivă

Cea mai sănătoasă zeamă acră de la castraveții murați este cea care nu conține pic de oțet în ea. În saramură mai găsim și săruri de potasiu, săruri de magneziu și de calciu care se află adesea în legumele de toamnă precum ar fi: castraveții, varza sau gogonelele puse la murat doar cu apă și sare.

Ce beneficii are zeama de la castraveții murați

Această băutură relaxează spasmele musculare, astfel este recomandată a fi băută după un antrenament fizic intens. Paharul cu apă băut după antrenamentul fizic intens poate fi înlocuit fără probleme cu o cană de suc rece de zeamă de castraveți.

Cercetătorii susțin că acest suc ajută la ameliorarea durerilor musculare, datorită concentrației ridicate de sodiu și oțet. Cercetările au mai arătat și că persoanele care au spasme musculare se simt mult mai bine după ce consum această băutură.

Zeama castraveților murați hidratează mai repede și pentru o durată mai lungă de timp. Toată lumea știe cât de important este consumul de apă, însă zeama de la murături hidratează mai repede, deoarece conține sodiu și potasiu. Corpul pierde acești doi electroliți atunci când transpirăm.

Un alt beneficiu pe care zeama de la murături îl are este că favorizează pierderea kilogramelor, datorită oțetului din compoziție. Conform unor cercetări, consumul zilnic de oțet ajută la pierderea kilogramelor în plus. După  12 săptămâni, participanții unui studiu în cadrul căruia au primit câte o cantitate mică de oțet în fiecare zi s-a constatat că au pierdut mai mult în greutate decât cei care nu au consumat acest aliment.

Un remediu pentru persoanele cu diabet zaharat

Mai mult, sucul de la murături ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge. Nivelul crescut al glicemiei poate duce spre complicații grave de sănătate, inclusiv la pierderea vederii, insuficienței cardiace și la leziuni renale.

Un studiu publicat în revista Diabets Research demonstrează că o porție mică de oțet înainte de fiecare masă ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Consumarea acestui aliment este recomandat mai ales la persoanele cu diabet zaharat de tip II.


Reclamă

Share.

Sunt o persoană liniștită, sociabilă și ambițioasă. Îmi place ideea de a livra informații necunoscătorilor, ador să ascult poveștile oamenilor și să ofer ajutor atunci când mi se cere.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro