Reclamă

Cea mai bună formă a persoanelor neasumate de a spune un adevăr sau o părere pe care și-au format-o despre tine este sub formă de glumă. Nu spun eu asta, ci specialiștii care au ajuns la această concluzie. Potrivit informațiilor oferite de ei, nu ar trebui să ne încredem într-un simplu ,,am glumit”. 

Câtora dintre noi nu ni s-a întâmplat să primim o jignire sau o replică răutăcioase care să ne deranjeze, dar ulterior să fie împachetată sub forma unei glume? Ei bine, aproape tuturor. Dacă până acum ai avut îndoilei, să știi că nu au fost nefondate.

Adevărul spus sub forma unui ,,am glumit”. Iată câteva motive pentru care nu trebuie să îl crezi

În timpul unei conversații cu una sau mai multe persoane, se întâmplă să fii făcut într-un anumit fel. Ulterior, persoana respectivă încearcă să te liniștească, spunând doar că a făcut o mică glumă și că nimic nu este adevărat.

pixabay

,,<<Ești un prost! Haide mă, am glumit doar!>> Oare? Atenție la acești glumeți, care vin și ne spun o groază de răutăți pe seama noastră, după care încearcă să ne liniștească. Că ei de fapt, doar glumesc puțin. Și că în realitate ei doar nutresc niște sentimente nobile față de noi. 

Lucrurile nu stau chiar așa. Acești glumeți nu prea glumesc. Ei ne cam spun adevărul, dar ocolit. Pentru că sunt genul de personalități care nu știu să-și înfrunte viața cu capul sus. Nu știu să spună lucrurilor direct, ci doar așa, sub forma glumelor răutăcioase. 

Însă, în realitate să știți că de fiecare dată când cineva vă spune ceva urât, și apoi vă spune <<stai liniștit, am glumit doar>>, acolo există un pic de invidie și ostilitate.”, a explicat Teodora Metiu, trainer de public speaking și corectarea vorbirii, pe canalul ei de TikTok.

@teodorametiu #foryou #for #dezvoltarepersonala #publicapeaking #invatapetiktok #coach #psihologie #glume #ironia #rautateaoamenilor #invidia #gelozie #furious @teodorametiu @teodorametiu ♬ Happy, summer, ukulele(852618) – Eternal Waves

Oamenii frustrați și masca umorului înșelător

Se poate întâmpla în alte cazuri ca acel glumeț să fie păscut de o mare tristețe. Supărările și nemulțumirile din viața lui și le poate expune în fața ta, sub forma unor glume.

,,Mai există și o altă variantă, aceea în care un astfel de glumeț are o nefericire mare în viața lui. Și atunci își scoate acel venin, îl aruncă pe voi, sub masca umorului mușcător. 

pixabay

Oricum ar fi, indiferent cine vine, ce vă spune, cât de urât și apoi spune <<am glumit doar>>, să știți că acolo e vorba de o furie pe care o reprimă acest om. Față de el, față de voi și față de viață, în general. 

Deci <<haide măi, am glumit>> nu-i chiar glumă, în aproape niciun caz.”, a mai explicat aceasta.


Reclamă

Share.

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro